Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Norberg bjuder på en luring

Foto: ANNA PERSSON
Jan Norberg kör i alla V4-loppen i Skellefteå idag. Foto: ANNA PERSSON

Jan Norberg åker till Skellefteås lunchtrav där han kör i alla V4-loppen. Han är favorit med två av hästarna och här är hans tankar inför dagens uppdrag.

Publicerad:

Jan Norberg kör bland annat två hästar åt Robert Bergh, men dessa har han inte kört tidigare.
– Jag har kört mycket åt Robert Bergh, men inte dom här. Det brukar dock inte vara några svårigheter att köra åt Bergh och hans hästar brukar vara i ordning när de startar, säger Jan Norberg.
I V4-1 är Hankypanky Pagan Norbergs först uppsittning.
– Hon har innerspår över kort distans, men hur hon kan öppna har jag ingen uppfattning om. Däremot var det några startsnabba med i loppet. Hankypanky Pagan brukar i alla fall kunna gå bra till slut.
I V4-2 är Digital Collection favorit.
– Han har trist läge och är lite utlämnad från det spåret. Vad jag förstått har hästen varit ute och mött värre motståndare än han gör idag så här kan det nog bli offensivt upplägg.
H.E.C.Theofaks kör Norberg i V4-3 och det är en häst han kört på sistone.
– Senast blev han het och låg på som ett svin. Annars känns hästen på gång för dagen och läget blev fint. Han är ganska kvick ut och sköter han sig tycker jag han ska ses som en luring.
I V4-avslutningen kör Norberg favoriten Juillet Amore.
– Det verkar vara en häst av rätt sort. Jag har aldrig kör hästen, men sett henne en hel del. Det är en jättefin travare som sett riktigt bra ut så det ska bli kul att köra henne. Överlag har jag fina hästar att köra idag och det är så klart inspirerande, säger Jan Norberg.

FAKTA

Skelleftetravet

Skelleftetravet
931 63 Skellefteå
Tel: 0910-71 11 60
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 21,0 m
Bredd 1640: 21,0 m
Upploppets längd: 175 m
Open stretch

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.