Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nordström ska överklaga

Foto: MARIA HOLMÈN
Per Nordström. Foto: MARIA HOLMÈN

Tvisten efter Trav 1609 konkurs närmar sig ett slut. Malmö Tingsrätt har valt att gå på konkursboets linje. Det innebär att tränaren Per Nordström blir skyldig att betala rättegångskostnaderna.

Publicerad:

Per Nordström har tidigare tränat Trav 1609:s hästar, men bolaget försattes i konkurs i vintras och efterspelet pågår än. Det beror på att tränaren ska ha skickat ut fem fakturor som bolaget inte känns vid, bland annat för ”tappning, ombyggnation och visning för avelsnämnden”. Då bolaget bestred fakturorna togs det hela till Malmö Tingsrätt. Protokollet från rättegången har nu kommit och där framgår att tingsrätten, efter diverse vittnesmål, har givit konkursboet rätt. Anledningen är att tingsrätten anser att det inte framkommit att det ska ha funnits en överenskommelse som ger Per Nordström rätt till ersättning enligt fakturorna. Domen avser två av de fem fakturorna då Per Nordström strukit tre av dem under en tidigare förlikning. Tränaren blir därmed skyldig att betala 168 517 kronor för rättegångskostnader.
Överklagan ska lämnas till tingsrätten senast 2 november. Enligt Per Nordström själv kommer så också bli fallet.
– Det kommer att överklagas, säger Per Nordström.
Har du några kommentarer kring domen?
– Nej, man ska inte gå in på sådant i press. Rätten får ha sin gång. Det är tråkigt det som har hänt.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.