Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Norge för Handsome Brad?

Foto: Matilda Öhrman/TR Bild
Handsome Brad är behandlad efter Kymi Grand Prix och nästa start blir kanske Jarlsbergs Grand Prix. Foto: Matilda Öhrman/TR Bild

Hur är det ställt med Handsome Brad efter tredjeplatsen i Kymi Grand Prix? Blir det Jarlsbergs Grand Prix eller ej?

Publicerad:

Axevallatränaren Ulf Stenströmer flög i söndags hem från Finland med sin stjärnhäst Handsome Brad (e. Brad de Velluwe) med blandade känslor. En tredjeplats i ett grupp I-lopp som Kymi Grand Prix är förstås inte alls dåligt, men sexåringen kändes inte som bäst för dagen.
– Det är tufft att vara besviken efter en tredjeplats i ett sådant lopp som det i Kouvola. Men Carl Johan Jepson tyckte att Handsome Brad kändes dålig redan i värmningen när han körde till. I själva loppet var det sedan nära galopp både i första kurvan samt ut på första långsidan. Hästen visade dock en jäkla skalle som ändå höll sig i trav hela vägen och galopperade först efter mål, berättar Ulf Stenströmer.

Axevallatränaren berättar nu att Handsome Brad undersöktes redan under söndagen i Halmstad av Hanna Lähdekorpi. Hästen behandlades på två ställen.
– Det var tacksamt att vi fick komma till henne redan i söndags. Hon åtgärdade Handsome Brad  i samma bakknä som före årsdebuten. Dessutom även i en glidled (hasen), vilket är första gången på 1,5 år.

Stenströmer är rätt säker på att en normal Handsome Brad hade segerstridit i Kymi Grand Prix. Nu får man dock slicka såren och blicka mot nya uppgifter.
– Vi är inbjudna till Jarlsbergs Grand Prix den 7 juli och det loppet finns fortfarande med i bilden. Jag ska börja dra igång Handsome Brad lite lätt nu till helgen och sedan kommer Hanna Lähdekorpi förbi och tittar till hästen på tisdag eller onsdag nästa vecka. Om allt är bra då blir det nog Norge, fortsätter Stenströmer.

Längre fram i år då? Jo, Axevallalöpningen på hemmaplan den 20 juli kan vara aktuell, liksom Åby Stora Pris den 10 augusti.
– Åby Stora Pris över lång distans känns som en spännande uppgift för Handsome Brad. När det gäller VM på Yonkers Raceway i USA är det något som vi bara pratat väldigt löst om. Det var faktiskt Ulf Ohlsson som kom in på det hela, att Handsome Brad med sin fina teknik borde passa på Yonkers 800-metersbana. Men det är långt ifrån säkert att det blir något av detta.

Handsome Brad har redan i år bland annat vunnit Copenhagen Cup samt varit tvåa i Olympiatravet och Harper Hanovers lopp. Det har hittills blivit drygt 2,2 miljoner kronor under 2019.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.