Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Norsk lärling sparkad

Foto: LENNART KIHLMAN/ALN
Marius Höitomt blev sparkad i ansiktet igår. Foto: LENNART KIHLMAN/ALN

Det hände en otäck olycka i norska Sörlandet igår när lärlingen Marius Höitomt blev sparkad i ansiktet under en uppvärmningen, rapporterar tgn.no.

Publicerad:

Det var mellan första och andra loppet som olyckan inträffade. Marius Höitomt var ute och värmde en häst när den sparkade bakut och träffade lärlingen i huvudet. Han var medvetslös i ett par minuter och fick åka ambulans till sjukhuset.

– Marius blev sparkad i ansiktet under uppvärmningen. Det är det vi kuskar är mest rädda för och det allra värsta som kan ske. Nu ser det efter omständigheterna ut att gått ganska bra. Han är vid medvetande och vi är på väg till sjukhuset. Ambulanspersonalen tror att han har fått en kraftigt hjärnskakning, men inget mer, säger Frode Hamre till tgn.no, som var med i ambulansen till sjukhuset.

Frode Hamre avstod resten av sina styrningar på Sörlandet under kvällen för att följa med sin lärling till sjukhuset.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.