Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Norsk premiär för quinté

Foto: MIA TÖRNBERG/Travronden
Quintélopp på Vincennes, det är mumma för speltarmen. Och från och med midsommarafton kan Norsk Rikstotos kunder vara med. Foto: MIA TÖRNBERG/Travronden

I Norge är det idag (midsommarafton) premiär för ett nytt spel på hästar; via spelbolaget Norsk Rikstoto (motsvarigheten till ATG) spelar norrmännen in i den stora franska quintépoolen!

Publicerad:

”Från och med denna vecka kan du delta i Europas största hästspel” deklareras det på rikstoto.no, där man beskriver vad det går ut på att spela quinté. 

I Norge döps spelet till 5+, och det handlar alltså rakt om att delta i den franska quintépoolen. Radpriset är 20 kronor (!), vilket motsvarar två euro, men det går också att spela med reducerat radpris. Vinstpotterna är fem till antalet; de fem första hästarna i mål i rätt ordningsföljd, de fem främsta i fel ordningsföljd, de fyra första oavsett ordningsföljd, fyra av de fem främsta och de tre första hästarna oavsett ordningsföljd.

Dessutom finns en ”lyckotalsmöjlighet” som innebär minst 17 miljoner kronor i vinst. 

I Frankrike körs det quintélopp varje dag (blandat trav och galopp) och Norsk Rikstotos kunder kan från och med idag vara med varje dag.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.