Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Norsk Rikstotos vd slutar: "Odramatiskt"

Foto: Pressbild/Norsk Rikstoto
Harald Dørum, avgående vd Norsk Rikstoto. Foto: Pressbild/Norsk Rikstoto

Norsk Rikstotos vd, Harald Dørum, slutar.
Efter 13 år på posten lämnar han sitt kontor i veckan.
– Det är flera saker som gör att jag lämnar men det är odramatiskt, säger han.

Publicerad:

Travronden kan avslöja att Norges motsvarighet till Hans Lord Skarplöth – Norsk Rikstotos vd Harald Dørum – har sagt upp sig.

– Allt har sin tid. Jag har varit vd för Rikstoto i 13 år vilket är en lång tid. Dessutom har vi länge jobbat med spelpolitiska frågor med norska staten så som spelgränser, förlustgränser och liknande, vilket drar ut på tiden. Upplägget i koncessionen ser inte riktigt likadant ut nu och för att allt ska komma på plats anser jag att det är bättre att Norsk Rikstoto får en ny vd på plats som kan jobba med det här då jag ändå inte hade för avsikt att vara kvar så länge som förmodligen behövs för att det ska vara på plats.

Ingen dramatik bakom beslutet?
– Nej, inte från min sida.

När slutar du?
– Jag flyttar ut från mitt kontor i veckan men kommer att finnas till styrelsens förfogande under en tid framöver.

Oklar framtid

Vad som väntar härnäst är ännu inte bestämt för Harald.
– Nej, det är inte riktigt bestämt.

Höjdpunkten under dina 13 år?
– Alla de fantastiska hästupplevelser jag fått uppleva på nära håll. Hästen står mig nära. Förstås även att vi ökat omsättningen under dessa år och att arbeta med skickliga kollegor.

Norska tidningen Trav- og Galoppnytt rapporterar att nuvarande ekonomichefen Camilla Garmann blir tillförordnad vd tills vidare.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.