Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Norsk seger i Grupp II

Foto: GERARD FORNI
Foto: GERARD FORNI

Mycket fina tävlingar bjuder Enghien på under lördagen. Norske Lionel var stor favorit i Grupp II-loppet Prix de Buenos-Aires och Fabrice Souloys häst visade sig inte ha några övermän.

Publicerad:
Loppet kom att bli en relativt rörig historia med en mängd ledarbyten. Från början var det Duke Of Greenwood och Hugo Langeweg J:r som satt i ledningen, men det byttes snabbt ut till fjärde invändigt när positionerna var intagna. 
 
När alla väl hittat sin position var det Un Nuage d'Osmoz och Emmanuel Allard som satt i spets. Hästen var väl het och knappt reglerbar och därför valde Athos des Elfes och Joel Van Eeckhaute inte att trycka på i onödan trots att det inte gick fortare än 1.21,2 inledande 3150 meterna. 
 
I andra utvändigt satt Franck Nivard med Fabrice Souloys Lionel och man väntade till sista sväng med att sätta in attacken. Ekipaget hade i det läget en bit fram till Un Nuage d'Osmoz och den i rygg sittandes Nefertite del Rio, med Alexandre Abrivard i sulkyn som fått lucka då Athos des Elfes tröttnat. 
 
Franck Nivard satt däremot lugn över upploppet och det var inte förrän 100 kvar som han manade på Lionel rejält med körspöet för att ta sig förbi. Segermarginalen blev inte mer än en halv längd. Tvåa slutade Nefertite del Rio, men måltrean Un Nuage d'Osmoz diskvalificerades för orent trav. 
 
Trea slutade nu istället Athos des Elfes.
 
För segern inkasserade kretsen kring Lionel, med Göran Antonsen i spetsen, 54.000 euro. Därmed närmade sig Lionel 300.000 euro insprunget i karriären med stormsteg. Numera har han bara dryga 4.000 euro kvar till den milstolpen.
Segertiden blev 1.18,5/4.150 meter.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.