Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Norskägde Lionel vann storlopp - ingen lycka för Nahar

Foto: JEANNIE KARLSSON
Franck Nivard styrde in Lionel till seger i Prix d'Ete. Foto: JEANNIE KARLSSON

Robert Bergh hade Uzo Josselyn och Nahar till start i Prix d'Ete (€200.000) på Vincennes under lördagen, men det blev inga framgångar för dessa två. Istället vann norske Lionel loppet.

Publicerad:

Det blev en omstart i loppet och därefter sulkybyte på Ustinof du Vivier som gjorde att loppet blev några minuter försenat.
När loppet startade blev det galopp direkt för Nahar som kördes av Dominik Locqueneux. Robert Bergh körde själv Uzo Josselyn som han tog ledningen med efter första sväng, men strax senare släppte spets med till Romanesque. 1500 kvar släppte denne i sin tur ledningen till Ustinof du Vivier medan Akim du Cap Vert strax därefter gick ner som fyra på innerspår istället för att fortsätta i positionen som förstahäst i andraspår. Istället blev det Vinci de l'Abbaye som fick dra tåget i andraspår medan Lionel (e. Look de Star - Aurora Sign) följde i tredje ytter.
Tempot första 1200 meterna var 1.13,3 medan farten ökades och första 1700 meterna passerades på 1.12,5.
I sista sväng hade Franck Nivard kommit fram med Lionel i andra ytter och attacken sattes in när man svängde in på upploppet. Då spurtade Lionel förbi Ustinof du Vivier och vann säkert och körande Franck Nivard gjorde segergest. Sluttiden blev 1.12,1/2.700 meter och förstapriset var 90.000 euro.
Ustinof du Vivier blev tvåa för Matthieu Abrivard. Akim du Cap Vert fick fritt i sista sväng och spurtade precis före mål förbi Roxane Griff i kampen om tredjepriset. Femma blev Romanesque medan Moses Rob spurtade starkt som sexa. Uzo Josselyn började bli trött 500 kvar och slutade oplacerad.
Norskägde (Göran Antonsen) Lionel tränas av Fabrice Souloy och har nu tagit fem raka segrar på Vincennes, två på Enghien och tre på Vincennes. Totalt har Lionel sprungit in 423.716 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.