Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Norske topphästen skadad

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Born in the U.S.A. vid seger i Årjäng i fjol. Foto: Malin Albinsson/TR Bild

På lördag var det tänkt att Born in the U.S.A. skulle göra comeback i Bergen. Så blir inte fallet. Den norske femåringen är skadad och nu blir det ingen resa – vare sig till Vestlandet eller Frankrike.

Publicerad:

Det var på onsdagskvällen som tränaren Nora Udjus Hanssen upptäckte en svullnad vid vänster framknä, skriver Trav og Galopp-Nytt.
– Jag har lust att gråta, men det är som det är nu, säger Hanssen till TGN.

Born in the U.S.A, som ägnade sommaren åt avel, travade 1.14,3 i ett kvallopp i slutet av september. Efter det ställdes siktet mot Bergen nu på lördag, men i stället för Kniksens Äreslopp blev det ett veterinärbesök på torsdagen.
– Jag kan bekräfta att han har en liten skada på böjsenan. Den var inte lätt att upptäcka, men med hjälp av ultraljud hittade vi en blödning i senan. Den är minimal, men tillräcklig för att kallas för en skada. Fördelen är att den upptäcktes så tidigt, det gör den lättare att behandla, säger veterinären Lars Moen till TGN.

Efter loppet i Bergen var tanken att Born in the U.S.A. skulle tillbringa delar av vintern på Vincennes, men nu tvingas kretsen runt hästen att tänka om.
– Nu ryker alla planer på att åka till Frankrike. Vi får lägga upp en plan för framtiden i samråd med Lars Moen. Det är svårt att säga hur lång tid det tar innan han är tillbaka, säger Nora Udjus Hanssen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.