Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Norske travprofilen död

Foto: Finish
Knut Endre Lie "showar" bakom Sagi Knut på Hagmyren. Foto: Finish

Den norske travtränaren Knut Endre Lie har avlidit efter en tids sjukdom. Norrmannen, som gick under smeknamnet "Sheriffen", blev 69 år gammal.

Publicerad:

Den norska Travsajten Tgn.no rapporterar att den framgångsrike travtränaren Knut Endre Lie avlidit efter en tids sjukdom. Norrmannen var känd som en stor showman inom travsporten och gick under smeknamnet "Sheriffen" och gjorde sig känd som en omtyckt andretränare bakom Jimmy Takter i USA. 

Under 1980-talet plockade Knut Endre Lie fram ett flertal riktigt bra hästar, bland andra Gyldenfly, Smart Royal och James Song. I den norska statistiken på DNT står han noterad för 637 segrar, men faktum är att han tagit ett flertal triumfer både i Italien och USA. Segrar som inte finns med i den tidigare nämnda statistiken. 

Knut Endre Lie körde sitt sista travlopp på Bjerke den 4 oktober. Det var också den hästen han tog sin sista seger med för ungefär en månad sedan.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.