Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Norskt i topp

Foto: LEIF NORBERG/ALN
Lionel har utvecklats sedan han kom till Frankrike. Foto: LEIF NORBERG/ALN

Norskfödde Lionel fortsätter att imponera i Frankrike och idag vann han comebacken efter drygt två månaders frånvaro.

Publicerad:

Sedan Lionel kom ner till Fabrice Souloy har femåringen radat upp fina insatser. Idag var han ute i det tuffa femåringsloppet Prix Doynel de Saint-Quentin, men han hade inga problem med att spurta ner fältet efter en stark långspurt ute i spåren tillammans med Franck Nivard. Den mesta dramatiken kom i en ogiltig start då Lionel slängde sig i galopp, men i den giltiga kom han iväg med bara några felsteg från början.

– Det ska inte vara möjligt. Lionel är inte i toppform, gick med framskor och fick dra fram konkurrenterna själv. Lionel var tjock och runt om magen och har mer att plocka ut formmässigt. Jag törs inte tänka på var det här kommer att sluta, säger ägaren Göran Antonsen till tgn.no.

Han vann före Ave Avis (e. Kesaco Phedo) och en mycket bra spurtade Robert Bi (e. Toss Out) som stod 25 meter bakom i starten. Segertiden för Lionel skrevs till 1.14,0/2.850 meter och förstapriset var 54.000 euro. Det var åttonde segern på fransk mark för Lionel sedan han kom till Frankrike förra vintern.

Svenskarna hade ingen större framgång. Robert Berghs Montdore var slagen i sista sväng från ledningen, medan Tomas Malmqvist Backfire fick en perfekt ryggresa, men kunde aldrig blanda sig i striden.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.