Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Norskt rekord av Cokstile

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Cokstile travade norskt rekord på Sörlandet. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Från Olympiatravet till Sörlandet. Cokstile gick ned i klass på söndagen och var också ensam på banan. Sexåringen travade norskt rekord – och nu kan en försäljning till Italien vara nära förestående.

Publicerad:

I våras var Cokstile en av tio bakom bilen i Olympiatravet. I starten efter var han trea i den norska gulddivisionen, men på söndagen väntade mer beskedligt motstånd på Sörlandet.

Cokstile, som startade med 20 meters tillägg i ett sprinterlopp, tog över ledningen med varvet från mål och försvann sedan undan till en överlägsen seger på 1.11,7. Därmed slog han sitt eget norska rekord från Biri i fjol med åtta tiondelar.

Hästen tränas av Jan Kristian Waaler och ägs av Jan-Erik Andresen, men frågan är hur länge till. Trav og Galopp-Nytt skriver att italienska spekulanter fanns på plats på Sörlandet och Andresen bekräftar intresset.
– Jag är på Kreta och såg loppet på nätet. Det stämmer att de har varit väldigt intresserade en längre tid, men någon affär är inte genomförd. Vi får se när jag kommer hem, men de känner till priset, säger Andresen till TGN.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.