Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nu ges chansen att kvala till Elitloppet

Foto: MARIA HOLMÉN
Foto: MARIA HOLMÉN

Elitloppet är ett inbjudningslopp, men i år kommer det finnas chans att kvalificera sig för Elitloppet genom att vinna gulddivisionslopp.

Publicerad:

I ett pressmeddelande berättas att Solvalla lovar bort två inbjudningar till Elitloppet, detta till hästar som segrar i gulddivisionen i Örebro den 3 maj och i Gävle den 17 maj.

– Vi vill ha en pulshöjare redan innan Elitloppet och det här blir självklart en extra krydda. Nu ges det två tillfällen att tävla sig till ett Elitloppsdeltagande och jag tror att intresset för de här loppen kommer vara enormt, säger Solvallas VD Jens Petter Stenseth.

Att man kan kvalificera sig till Elitloppet på det här sättet är så klart ett lyft för både Örebro och Gävles lopp.

– Att få vara en del av Elitloppet känns jätteinspirerande. Jag längtar redan nu efter att få erbjuda Örebropubliken den här toppsporten under våra V75-tävlingar, säger Claes Broberg, sportchef på Örebrotravet.

– Det här är jätteroligt för Gävletravet och jag tycker också att det är smart att direktkvalificera hästar i toppform. Nahar vann ju motsvarande lopp hos oss förra året och som alla vet segrade han sedan i Elitloppet, säger Mathias Gustafsson, sportchef för Trav Gävleborg.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.