Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nu höjs återbetalningen

Foto: Mia Törnberg/TR BILD
Foto: Mia Törnberg/TR BILD

I dag är det dags för en historisk förändring i ATG:s spelutbud. Nu höjs – äntligen – återbetalningsprocenten på Vinnare- och Platsspelet.

Publicerad:

Kravet har hörts från (stor-)spelarhåll i många år. Och under det senaste året har snacket gått allt hetare och nu blir det alltså verklighet.

Från och med lunchtävlingarna i Halmstad i dag är det nya villkor som gäller för allt Vinnare- och Platsspel på svenska tävlingar hos ATG. Återbetalningen höjs, från 80 till 85 procent, på både Vinnare och Plats. Inte som något experiment eller tidsbegränsat försök, utan permanent.

– Vi hoppas och tror att det här kommer att ses som något mycket positivt bland alla våra trogna Vinnare- och Platsspelare, säger ATG:s försäljningschef Katarina Widman.

Stiger med drygt sex procent

Åtgärden är naturligtvis en följd av den allt skarpare konkurrenssituationen på den svenska (häst-)spelmarknaden.
Den konkreta nettoeffekten av återbetalningshöjningen, kommer sannolikt – över tid – bli att snittoddsen stiger med drygt sex procent, gentemot hittills.

Vinnare och Plats är ATG:s absolut äldsta spelformer. De har funnits med ända sedan bolaget bildades, det vill säga 1974 (och i praktiken även innan dess) – och alltid med samma återbetalningsgrad till spelarna (med undantag för några så kallade ”Fetoddskampanjer” på vinnarspelet), det vill säga 80 procent.

ATG:s högsta vinnarodds genom tiderna härstammar från Umåker, år 1985, när valacken Romeo Express och Lyckseleamatören Åke J Eriksson segrade, från dödens, till 1648,80 gånger pengarna. E-n enda spelare hade lirat vinnare på ekipaget – tio kronor. Och tog därmed hem hela vinnarpotte

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.