Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nuncio feberfri – men framtiden osäker

Foto: MIA TÖRNBERG
Foto: MIA TÖRNBERG

Stefan Melanders stjärna Nuncio ströks på grund av förkylning i förra veckan.
Nu är han bättre – men matchningsplanen är osäker.

Publicerad:

Som ett led i matchningen mot Grupp II-loppet Prix Ténor de Baune, numera för femåringar, den 25 december skulle Nuncio ha startat i ett V86-lopp på Solvalla i onsdags. Så blev det inte på grund av en febersläng och då lät tränare Stefan Melander osäker inför framtida starter i vinter. Nu är Nuncio frisk igen.
– Det verkar bra, det är inget fel på honom nu. Han har ingen feber men han går inte fort ännu, han joggas bara, berättar Stefan Melander som fortsätter:
– Jag hade några hästar som inte alls var bra i förra veckan som står bredvid honom, de hade ingen feber eller så men var helt enkelt inte bra, så man får ta det lugnt nu.

Prix Ténor de Baune?
– Han ska absolut inte starta där.
När blir nästa start?
– Det vet jag inte, jag orkar inte läsa några propsitioner när jag inte vet om jag ska anmäla. Vi får se, det är ingen panik för min del, det är inga ägare på honom som ringer och tjatar och funderar.
Ska man vara orolig för Prix d'Amérique-starten?
– Det vet jag inte.
Melander verkar mer bekymrad över rådande väderlek.
– Katastrofväder, femton minusgrader i natt och snart ska det bli fyra plusgrader, det värsta som kan hända. Jag måste få bort snön nu, varken jag eller Nuncio gillar den här snön, avslutar han.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.