Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nuncio fick inbjudan

Foto: LEIF NORBERG/ALN
Foto: LEIF NORBERG/ALN

Nuncio blev inbjuden till Elitloppet efter den väntade segern i Dartster F:s lopp. Men Stefan Melander väntar med att tacka ja eller nej i två veckor till, då Nuncio ska starta i ett sådant här Solvallasnabblopp till.

Publicerad:

Nuncio (e. Andover Hall - Nicole Isabelle) gjorde inte lika fint intryck när han onsdagkvällens snabblopp på Solvalla som i årsdebuten för två veckor sedan. Han klarade inte att hålla ut stallkamraten Air Frame från start, men Stefan Melander tog sig snabbt ut i andraspår i första kurvan till vad som blev andra par utvändigt.

Efter attack 700 kvar kopplade Nuncio grepp på ledande Perfectly Enough (som fick ta över från Air Frame) och bakifrån anfallande Västerbo Highflyer kom aldrig i riktigt hotande närhet, det skiljde en knapp längd i mål.

Segertiden blev inte bättre än 1.11,2a/1.640 meter och det var ingen direkt ”Elitloppsfeeling” i det Nuncio gjorde denna gång. Men inbjuden blev han i alla fall av Solvallas sporthef Markus Myron.

- Jag var inte riktigt nöjd med hur Nuncio kändes i värmningen. Han var rullig och oinspirerad. I loppet körde jag väldigt mycket på säkerhet och ville inte bråka med honom någonstans. Om jag haft urryckare istället för fast bomull hade han säkert gått undan med större marginal, sade Stefan Melander.

Han var i alla fall nöjd med vad Nuncio gjorde i loppet.

- Ja, hästen är under uppträning. Mellan starterna går han inte fortare än 1.35 och tanken är att de här loppen ska vara ”öppnare” för honom.

Efter loppet kunde Stefan Melander konstatera att karlederna spruckit upp:

– Det var förmodligen därför han var lite sämre än i årsdebuten.

Elitloppsgeneralerna - och alla andra  - får dock vänta ytterligare två veckor innan besked om Nuncios deltagande på Solvalla sista helgen i maj kommer.

- Om två veckor har han ett sådant här lopp till som vi siktar på att vara med i. Jag har inte tittat längre fram än till det, avslutar Melander.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.