Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nuncio lekte hem Masters!

Foto: ADAM STRÖM/STALLTZ.SE
Foto: ADAM STRÖM/STALLTZ.SE

De flesta känner till historien bakom Nuncio. Årets Elitloppsvinnare lekte hem Trotting Masters på norska Bjerke under söndagseftermiddagen. Tillsammans med Örjan Kihlström i sulkyn ledde han loppet hela vägen.

Publicerad:

Från ett perfekt spår två bakom bilen plockade Nuncio (e. Andover Hall) omgående hand om ledningen. Stefan Melanders stjärna, som i vanlig ordning kördes av Örjan Kihlström, fick viss press av Adrian Kolgjini bakom Mosaique Face (e. Classic Photo) under vägen, men ingen av konkurreterna hade något som helst möjlighet att gå i närkamp när Örjan Kihlström manade på sin häst i inledningen av upploppet.

Nuncio höll ett jämnt tempo loppet igenom och öppnade första 500 meterna efter 1.10,0, varvet på 1.11,5 och noterades slutligen för segertiden 1.10,7.
– Jag är full av beundran av hästen. Man kan säga att jag egentligen bara står här och drömmer. Det bara snurrar i huvudet på mig. Hela sagan kring Nuncio är helt otrolig, sade Stefan Melander i vinnarcirkeln efter loppet.

Örjan Kihlström fick stifta bekantskap med Nuncio för första gången i Elitloppet i år. Sedan dess har han fått köra hästen i alla lopp och även han, precis som Stefan Melander, var imponerad av vad Nuncio presterade.
– Han öppnade snabbt från start, han kan göra det och jag valde att köra på honom lite grann från start denna gång.  Sedan ska det till en väldigt bra häst för att kunna slå honom. Han gick i mål med tussarna kvar och hade nog kunnat sträcka på sig lite grann om det hade behövt. Hästen har varit grym sedan han började tävla, men man kan aldrig vara säker på seger i de här sammanhangen.

Nuncio har varit först över mållinjen i nio av årets elva starter. Han har dock fått segern i Oslo Grand Prix i efterhand på grund av att vinnaren där fastnat i ett dopingtest. Mycket talar också för att Nuncio i efterhand får segern i ett av Elitloppsförsöken där han var tvåa. I sådana fall är hästen obesegrad under 2016. Segern i UET Trotting Masters var värd 1.822.944 NOK.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.