Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nuncio på V86 - Månprinsen A.M. petas

Foto: Kanal75
Gunnar Melanders tioårige kallblodsstjärna Månprinsen A.M. får göra årsdebut på V4 sedan kallbloden ratats på V86. Här fotad på Bjerke sommaren 2016. Foto: Kanal75

Anmälningslistorna till nästa veckas V86-tävlingar är spikade. Klart är Nuncios genrep på Solvalla mot sex konkurrenter tar plats på V86-spelet - medan comebacken för Månprinsen A.M. på Bergsåker ratas. 

Publicerad:

Startlistorna kommer ut på ATG:s hemsida först under eftermiddagen men redan nu går det att utläsa på Svensk Travsport vilka lopp som hamnar på V86. 

Kentucky Fibbers Lopp över 1640 meter auto lockar endast sju startande och förutom Nuncio har Stefan Melander ytterligare två hästar med i loppet, French Laundry och Volstead. Men trots det lilla startfältet tar loppet plats på V86, vilket går att utläsa av starttiden 21.25.

På Bergsåker, som delar V86-omgången med Solvalla, ska en annan stjärna visa upp sig. Det handlar om Gunnar Melanders Månprinsen A.M. som gör en mycket spännande årsdebut. Den femfaldige miljonären står på 40 meters tillägg i Dubbelcupen över lång distans och ställs mot tio konkurrenter, däribland Hulte Magnus och Pydin. Men kallbloden ratas på V86-spelet av ATG och loppet kommer gå redan 20.02 inom V4-spelet.

Detta är inte första gången som folkkäre Månprinsen A.M. ställs i skuggan. När Umåker 2015 arrangerade sin största tävlingsdag för året valde ATG att lägga Vårbjörken med kallblodseliten utanför V75. Loppet vanns av Månprinsen A.M. på banrekordet 1.21,3a/1.640 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.