Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nuncio tog hem Solvalla GP

Foto: MARIA HOLMÉN
Nuncio tog hem Solvalla Grand Prix under lördagen. Foto: MARIA HOLMÉN

Täta starter var inget problem för Nuncio. Fyraåringen skulle nämligen visa sig bäst på nytt då Solvalla Grand Prix avgjordes under lördagen.

Publicerad:

Nuncio startade så sent som förra söndagen då han tog hem Breeders Crown i Eskilstuna. Att det bara var sex dagar mellan starterna till Solvalla Grand Prix skulle inte visa sig vara något problem, trots en tuff inledning.

Nuncio blev nämligen hängande i tredjespår första 800 meterna, innan Stefan Melander kunde köra till spets med fyraåringen. Efter 1.08,3 första 500 meterna kunde Nuncio dra ner tempot till 1.11,4 första kilometern.

Ut på slutrundan landade Daley Lovin och Erik Adielsson i dödens och det skulle bli en sevärd duell.

Upploppet ned stred tätduon sida vid sida, där Nuncio ändå lyckades hålla undan med en dryg längd, även om han bröt utåt en del över upploppsrakan. Trea i mål inkom Explosive de Vie för Jim Oscarsson.

Segertiden skrevs till 1.12,2a/2.140 meter och triumfen var värd 400.000 kronor.
– Det var en otroligt tuff öppning första 700-800 meterna, sedan fick jag dämpa lite och det var ganska säkert vunnet. Jag blev otroligt imponerad av Nuncio, men frågan är om inte Daley Lovin var tapprare, han var ruggig också, sade Stefan Melander.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.