Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nurmos: "Är mycket nöjd"

Foto: MATILDA ÖHRMAN/TRAVRONDEN
Readly Express finslipas inför Prix de Belgique och tränaren Timo Nurmos låter mycket nöjd. Foto: MATILDA ÖHRMAN/TRAVRONDEN

Timo Nurmos är nere i Frankrike och förbereder Readly Express inför Prix de Belgique och Prix d'Amérique. Sexåringen gick jobb så sent som under onsdagen och Solvallatränaren var tillfreds med vad han hade i tömmarna.
– Han kändes fin och jag är mycket nöjd med jobbet, säger Timo Nurmos.

Publicerad:

Svensklaget förbereder sig inför bataljen på Vincennes söndagen 29 januari. Readly Express kvalade in till Prix d'Amérique efter segern i Prix Tenor de Baune och nu förbereder Timo Nurmos sin stjärna inför både Prix de Belgique på söndag och inför Prix d'Amérique om drygt två veckor. Nurmos har rest ned till Paris och körde jobb med Readly Express under onsdagen.
–  Han kändes fin, jättefin. Jag är mycket nöjd med jobbet och om allt är som det känns nu kommer han att starta på söndag, säger Timo Nurmos.

Readly Express hade varit ifrån tävlingsbanan i nästan två och en halv månad inför Prix Tenor de Baune, men bjöd trots det på ett strålande intryck. Nu hoppas Nurmos att hästen ska ha gått framåt ytterligare med det loppet i kroppen.
– Han har återhämtat sig bra efter det loppet och det har inte varit några konstigheter alls. Han har bytt lite hö, men det har fungerat bra och det har inte blivit något bakslag. Allt verkar fint och han ser ut att trivas. Han står i i ett lyxigt stall med jättestor box och har fina träningsmöjligheter.

Hur tänker du taktiskt på söndag?
– Jag har inte tänkt så pass långt ännu. Han fick ett snällt lopp även senast och hade i stort sett allt kvar i mål. I trav vet man aldrig vilket lopp man får, men självklart blir det ingen galen körning. Det är helt andra upplägg härnere mot hemma i Sverige och man är inte alls van med preparéstyrningarna som är tillåtna här.

Frågan om vem som ska köra Readly Express i loppen i Frankrike under vintern har varit omdebatterad. Björn Goop körde hästen till seger i Prix Tenor de Baune och får också chansen bakom sexåringen i Prix de Belgique. Tanken är också att han ska köra i Prix d'Amérique.
– Ja, han kommer att köra. Så länge han är frisk och inte blir avstängd, säger Timo Nurmos.

Känner du att Readly Express är bättre än någonsin?
– Det är svårt att säga, men jag är i alla fall mycket nöjd. Jag brukar aldrig tänka på det sättet, om en hästen är bättre än den någonsin har varit tidigare. Han har i alla fall visat att han kommit i form och återhämtat sig bra efter loppet senast. Det är det viktigaste för mig. Han har tränat mycket styrka under hösten och borde ha gått framåt med senaste loppet i kroppen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.