Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nurmos: "Är väldigt nöjd"

Timo Nurmos fortsätter att förbereda Readly Express för Prix d'Amérique. På måndagen var Solvallatränaren i franska Mortrée för ett jobb med sin hingst.

Publicerad:

Senast var Readly Express ute i Prix du Bourgogne där han slutade tvåa bakom Bold Eagle. På måndagen var Timo Nurmos nere på Björn Goops franska filial i Mortrée för att köra ett jobb med den sjuårige stjärnan. Efteråt var Nurmos belåten med hur hästen kändes.
– Jag är väldigt nöjd. Han börjar närma sig formen ordentligt och allt verkar fint med honom. Han har tagit loppet på ett bra sätt och börjar närma sig matchvikten. Han var medveten lite överviktig i den senaste starten med tanke på resan ned och att han inte startat på länge, säger Timo Nurmos.

På torsdag blir den definitiva startlistan till det fjärde och sista B-loppet Prix de Belgique klar. I skrivande stund lutar det åt start menar Timo Nurmos.
– Om allt är bra med honom på torsdag när startlistan blir klar så startar vi. I så fall kommer han att gå med skor för att vi vill spara hovarna på honom.

Prix d'Amérique närmar sig, ligger ni i fas tycker du?
– Ja, det tycker jag. Jag är som sagt väldigt nöjd. Hela hösten har gått som planerat och resan ned hit till Frankrike gick bra. Han var fin i senaste loppet också så jag måste vara nöjd.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.