Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nurmos: "Har inte gått att köra någon tuffare träning"

Foto: Thomas Blomqvist
Readly Express var första häst att få en elitloppsinbjudan och efter en vår av avelsarbete börjar det bli dags att ladda upp inför sista helgen i maj. Frågan är dock om tiden räcker till för att komma i toppform? Foto: Thomas Blomqvist

Elitloppet är bara fyra veckor borta, men än så länge är det ganska tyst om den stora favoriten. Frågan är om Readly Express hinner hitta toppformen till sista söndagen i maj? 

Publicerad:

Timo Nurmos sexåring har inte startat sedan den imponerande Prix d'Amérique-segern och har istället sysselsatt sig med avelsarbete. När Travronden frågar om världsstjärnan kan man ändå skönja en viss tidspressad Solvallatränaren. 

Även om han kanske inte själv vill erkänna det. 

– Readly har snart avslutat sitt avelsarbete för den här säsongen och har jobbats lite emellan, men det har inte gått att köra någon tuffare träning och snart måste vi börja med uppladdningen, säger han. 

Timo Nurmos vill att hästen ska få i alla fall ett lopp innan sista söndagen i maj.

– Än är jag inte jätteorolig. Det finns fortfarande tid och skulle det bli för tajt inpå och hästen inte känns på topp får vi ta ett senare lopp. Det är inte mycket mer med det, säger han.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.