Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nurmos hoppar upp i sulkyn

Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN
Timo Nurmos. Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN

Det var fyra år sedan Timo Nurmos senast körde upp bakom startbilen för att tävla. I dag är det dags igen.
- Jag övade lite med ett rundbanejobb imorse, säger Nurmos.

Publicerad:
Travrondens "Upp till bevis" återkommer under sprinterveckan på Halmstad varje år. Inbjudningsloppet brukar fyllas av rutinerade tränare och kuskar. Timo Nurmos tillhör en av dem och gör nu comeback efter flera års uppehåll. Senast det begav sig blev Nurmos oplacerad tillsammans med Ego Sånna under motsvarande lopp 2012. 
– Det känns helt okej, när jag var yngre körde jag ju fler lopp men jag valde ju att satsa på att vara tränare istället. Men köra häst det gör jag ju hela tiden, även om det är lite annorlunda när det är lopp så klart. 
Nurmos startar från spår två tillsammans med den Magnus Dahlen-tränade valacken Folli (e. Self Possesed). På varsin sida kommer om sig kommer han att ha tränarkollegorna Petri Salmela och Reijo Liljendahl. 
– Det är bra, då kan vi prata finska bakom startbilen och kanske ha någon hemlig taktik som de andra inte förstår, säger Nurmos och skrattar. 
Luktar det inte lite finsk spetsstrid då?
– Det vet jag faktiskt inte. Jag har inte läst på något om loppet. Det enda jag vet är att min häst har vunnit på V75 och att han senast var ute och kvalade på en 18-tid efter att ha blivit diskat ett par gånger. Jag ska prata mer med tränaren senare. 
 
Nurmos kommer ner till Halmstad under torsdagen och har flera hästar till start under helgen. Bäst chans på förhand ger han Mellby Viking och Faye Bros som båda tävlar under lördagen. 
– Det ska bli trevligt och jag hoppas på bra väder. På fredag tänker jag titta på lite unghästar faktiskt. Jag tycker inte om att spela golf sådant så jag fokuserar på mitt egna intresse istället. 
 
Travrondens "Upp till bevis"
Halmstad lopp 4, förstapris 75.000 kronor. 
 
1, Thewayiam Ås – Petri Salmela
2, Folli – Petri Salmela
3, Uniqe Julia – Reijo Liljendahl
4, Orion Tilly – Dick Robertsson
5, Orne As – Lars Friberg (STRUKEN)
6, Sylvester America – Jerry Riordan
7, Elmer Gold – Ulf Stenströmer
8, Tango Vang – Peter Jensen
9, British Steel – Lars I Nilsson
10, Hertig Shim – Stefan Persson
ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.