Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nurmos inför kvällen

Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN
Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN

Stall Timo Nurmos har fyra hästar till start ikväll på Solvalla. Här lämnar Timo sin syn på sina adepters uppgifter.

Publicerad:

V86-omgången avslutas med ett sprinterlopp för ston där Timo Nurmos har två hästar till start. Swiss Account återkommer efter knappt två månaders uppehåll och Backorder startar från luriga spår elva bakom bilen.
– Swiss Account har haft lite paus. Hon känns inte som någon större segeraspirant den här gången utan behöver få ett par lopp i kroppen. Det blir barfota runt om.
– Backorder har tränat på bra och är en häst som vunnit från alla positioner och hon gör bra lopp även bakifrån. Men man ska veta att det aldrig är lätt med bakspår över kort distans. Även hon kommer att gå barfota runt om och det är min bästa chans i loppet, säger Timo Nurmos.

Stallet har även två hästar till start utanför V86. Fyraårige Avator Brodde går ut i Solvallas andra lopp.
– Hästen är i bra form och har gjort flera bra lopp från dåliga lägen på sistone. Nu har han äntligen fått ett bra spår och jag tycker att han ska vara med långt framme den här gången. Det blir inga ändringar från senast.

Tankar kring Goha Magic i kvällens tredje lopp?
– Hon var mycket bra i det första loppet för oss och bör ha gått framåt mycket med det loppet i kroppen. Jag var mycket nöjd med henne då och hon kommer nog att vara med där framme. Vi gör inga ändringar. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.