Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny Derbyseger för Neuroth

Foto: Stefan Uppström/Svensk Galopp
Jan-Erik och Wido Neuroth efter en tidigare seger. Foto: Stefan Uppström/Svensk Galopp

Det ska mycket till för att slå Wido Neuroth i Svenskt Galoppderby. Inför årets Derby hade han segrat i loppet elva gånger. I år ville norske tränaren inte vara sämre.

Publicerad:
Prestationen att ta hem tvåsiffrigt antal Derbyn är svårslaget. I årets batalj hade Wido Neuroth en häst med och över upploppet var det inget snack om var segern skulle gå. 
 
Tränarsonen, Jan-Erik Neuroth gav Bokan (e. Soldier Of Fortune) en resa i bakre delen av fältet, samtidigt som det var vildsint ridning i tät då Zamir och Lendas kubbades om ledningen. Det höga tempot betalade sitt pris till slut och redan i början av upploppet var segergreppet kopplat, även om det var en hel del strul för ekipaget i sista sväng.
 
I god tid före mål kunde jockeyn ställa sig upp i sadeln, vinka till publiken och bjuda på segergest. Inte undra på att Jan-Erik Neuroth var nöjd, för även om hans far vunnit Svenskt Derby tidigare, så var lördagens seger jockeyns första i loppet. 
 
Segern var värd 750.000 kronor. Tvåa slutade storskrällen Thewaytoyou, tränad av Katharina Stenefeldt. Trea kom Tiglath i mål med Elione Chaves på ryggen.
 
Därmed har Wido Neuroth hela 12 svenska Derbysegrar under sin tränarkarriär.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.