Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny distans för Solvallas Speed Race

Foto: Micke Gustafsson
Howthehaloareyou vann förra årets upplaga av Sisyfos Speed Race under elitloppssöndagen. Foto: Micke Gustafsson

Solvalla ändrar upplägget för Speed Race under elitloppssöndagen. Distansen för fartfesten blir i år 640 meter auto.
- Vi tror att det kan bli ännu mer spännande om vi förlänger loppet med ett halvt varv, säger Solvallas sportchef Markus Myron i ett pressmeddelande.

Publicerad:

Travronden skrev för en månad sedan om att upplägget för Speed Race kan komma att ändras. Uppgifter som nu blivit bekräftade av Solvalla.

Speed Race, som kördes för första gången år 2012, kommer i år att gå över distansen 640 meter auto istället för som tidigare 140 meter auto.
– Speed Race är unikt i sitt upplägg och vi tror att det kan bli ännu mer spännande om vi förlänger loppet med ett halvt varv så att det blir mer taktik och inte bara full gas hela vägen, säger Markus Myron.

Det kommer som vanligt att köras tre försök där vinnaren i varje heat går till final. Tre hästar kommer starta från spåren 1,3 respektive 5 och spåren kommer lottas till försök och final. 

En annan nyhet är att enbart Elitloppet kommer att köras över distansen 1.609 meter auto. Övriga sprinterlopp under helgen kommer gå över 1640 meter. 
– För tusenmetersbanor i Sverige är 1640 en mycket vanligare sprinterdistans än den engelska milen och eftersom vi kör så många sprinterlopp den här helgen tycker vi att vi kan köra dessa över 1640 och låta Elitloppet få vara unikt med sin distans, säger Myron. 

Elitloppshelgen arrangeras på Solvalla den 26-28 maj.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.