Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny förlust för Aladin d'Ecajeul

Foto: MIA TÖRNBERG
Jean Michel Bazire vann med egentränade Ave Avis på Vincennes. Foto: MIA TÖRNBERG

Franske Aladin d'Ecajeul, som var aktuell för Elitloppet, men som efter en blek insats i genrepet stod över loppet på Solvalla gjorde comeback på Vincennes idag. Femåringen fick dock nöja sig med tredjeplatsen.

Publicerad:

Aladin d'Ecajuel (e. Quaker Jet) övertygade stort när han vann på 1.09,8a/1.609 meter i Argentan den 26 april. I Caen den 13 maj var han dock blek och såg inte bra ut. Därför stod man över Elitloppet. Idag var Aladin d'Ecajuel tillbaka på tävlingsbanan i Prix Louis Jariel (€120.000) på Vincennes.
Efter nästan 700 meter var hästen framme utvändigt om Ave Avis (e. Kesaco Phedo – Magna Avis), som för Jean Michel Bazire tog över ledningen i det läget. Efter ytterligare 500 meter, när cirka 1 000 meter återstod, släppte Bazire ledningen till Aladin d'Ecajeul. Tempot låg då på 1.10,9.
I början av upploppet började Aladin d'Ecajuel se plågad ut och han hade inget svar mot Ave Avis som Bazire lyckades hitta fritt med över upploppet och som avgjorde säkert. Även Altesse du Mirel (e. Ready Cash) tog sig förbi Aladin d'Ecajeul sista biten medan Africaine aldrig fick chansen och såg  fin ut som fyra.
Anders Lindqvists Anette du Mirel, körd av Franck Nivard, slutade sjua efter en invändig resa.
Ave Avis, som även tränas av Jean Michel Bazire, vann på 1.11,3/2.175 meter och förstapriset i loppet var 54.000 euro. Det här var Ave Avis första seger i ett grupp II-lopp. Tidigare har den femårige hingsten en seger i ett grupp III-lopp, Prix de Verdun, den 29 januari i år. Segern idag var den åttonde i karriären för Ave Avis, vars pappa Kesaco Phedo vann Prix d'Amerique 2004 tillsammans med Jean Michel Bazire som också tränade hästen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.