Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny publiksuccé på Jägersro

Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN
2015. Det lockades mycket publik till Gentlemannadagen precis som det gjorde i fjol. Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN

Som vanligt vallfärdade människor till Jägersro för Gentlemannadagen igår torsdag. Trots konkurrens av finalen av Svenska cupen i fotboll som avgjordes på Swedbank Arena i Malmö sågs travtävlingarna av 16.839 personer.

Publicerad:

Gentlemannadagen på Jägersro har arrangerats över 30 gånger och fortsätter att dra mängder med publik. 2016 års upplaga var inget undantag och under torsdagen kom 16.839 personer för att bevittna travet och uppleva kringaktiviteterna på travbanan.
– Det är inte så lätt att dra folk idag och därför känns det jätteroligt att det här eventet kan locka mycket publik. Detta trots att det var konkurrens med cupfinalen i fotboll som spelades samtidigt men blev kanon allting. Alla var nöjda, säger Kent-Roland Nilsson, general för Gentlemannadagen.

Sportsligt var det Primören Final - Vägen till Derbyt 2017 som lockade allra mest. Segern gick till treårige Fantasy River tillsammans med Johnny Takter som vann på 1.12,9a/ 2.140 meter. Ola Samuelsson-tränade hästen är än så länge obesegrad efter fyra starter och har tjänat in 210.000 kronor.
– Hästen gjorde verkligen en kanonprestation och det var den insatsen som var dagens absoluta höjdpunkt. Sedan var det roligt att det blev en överraskning i det sista loppet också så att det blev lite högre utdelning på V65, säger Kent-Roland Nilsson som varit involverad i Gentlemannadagen sedan 1986.
– Jag var med 1986 men hållit i dagens modell sedan 1989. Konceptet har inte ändrats så mycket genom åren och det tror jag är viktigt för att folk ska känna igen sig. Det är något som fler travbanor enkelt skulle kunna ta efter men det krävs lite arbete.

Utöver travet uppträdde Annika Herlitz (känd från filmen Frost) och Sahara från melodifestivalen. Dessutom arrangerades Ica Malmborgs Paprikalopp där över 200 barn i åldern 3-12 år deltog.

Publikrekordet för Gentlemannadagen slogs 2010 då 17.223 personer var på plats.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.