Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny satsning från ATG – tv-fokus på hockey

Foto: ATG/Pressbild
Charles "Challe" Berglund och Claes Åkeson. Foto: ATG/Pressbild

ATG Hockey Live – så heter spelbolagets nya satsning.
Charles Berglund och Claes Åkeson blir programmets frontfigurer.
– Jag har haft en vilja och lust att göra sport i tv på ett nytt sätt, säger Åkeson.

Publicerad:

Under onsdagen meddelade SHL att samarbetsavtalet med ATG – som varit en av huvudsponsorerna de senaste tre åren – avslutat. Anledningen är den nya spellagstiftningen. ATG:s vilja att röra sig i hockeykretsar har emellertid inte förändrats, under torsdagsmorgonen skickade spelbolaget ut ett pressmeddelande med budskapet att ett hockeymagasin ska produceras av Kanal 75 och sändas i C More.

Upplägget är ett liveprogram under torsdagar och lördagar, då flera SHL-matcher spelas samtidigt. Programmet leds av Claes Åkeson, som tidigare jobbat med bland annat sport i tv, och vid sin sida har han den travintresserade hockeyikonen Charles ”Challe” Berglund.

– Det här ska bli skitkul. Jag tycker väldigt mycket om hockey och det är en sport som alltid funnits där för mig. Spännande med den satsning som ATG gör på såväl hockey som all sport, säger Claes Åkeson.

Hoppar mellan matcherna

Hur kommer programmet att se ut rent redaktionellt? Vad får tittaren se?

– Vi har tillgång till alla matcher och kommer att gå från den ena till den andra, beroende på vad som händer. Ligger vi på en ”huvudmatch” kan det dyka upp ett spännande powerplay i någon annan match och då går vi dit.
– Vi kommer ha en studio som bas där vi pratar om matcherna. Jag vet inte riktigt vad man ska jämföra det här med i tv-sammanhang då vi hoppar mellan matcher på något ”Radiosporten-manér”.

Speltips av "Challe" och "Matte"

ATG lanserar programmet med anledning av spelsatsningen på sport, hur ser ert spelperspektiv ut?

– ”Challe” är duktig på det och Mats "Matte" Forslund (tidigare spelexpert Svenska Spel reds. anm.) är också med och vi kommer löpande ge information om det man ska hålla ögonen på, så ett spelfokus kommer också att ingå.

– Upplägget är torsdag och lördag fram till slutspelet där man kanske får tänka om lite. Tanken är att följa med hela vägen fram tills dess att vi har ett lag som är svenska mästare.

Sadlar ni om till fotboll och Allsvenskan då?

– Jag skulle inte ha något emot det! Men det är inte riktigt jag som styr de grejorna. Kanske är det här ett program som kan öppna möjligheter för andra sporter också. Programmet kan komma att bli väldigt intressant för tittarna.

Sänds i C More Sport

Ludvig Ternstedt är pressansvarig för sport på TV4 och C More.

– I grunden blir det inte i någon linjär kanal, utan det går på vår hemsida. Har man sportpaketet hos C More kan man se programmet, det kommer att ligga som en ”extra match” kan man säga.

– Det ska alltid finnas ett urval av matcher, därför sänds det torsdagar och lördagar, så att man kan visa händelser från flera matcher, vilket kan vara bra om man inte har något favoritlag men gillar att titta på hockey.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.