Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny satsning på monté – hästägarna i fokus

Foto: ANNA PERSSON
Montélopp. Foto: ANNA PERSSON

Satsningarna på montésporten fortsätter.
Den här gången med fokus på hästägarna då en serie instiftas under de ljusa månaderna.
– Vi hoppas att serien kan bli en morot för hästägarna, säger Stina Swartling.

Publicerad:

Under april-oktober kommer ett antal utvalda montélopp – ofta det som rids i samband med V75-tävlingarna på lördagarna – att ingå i en serie. Hästägarna samlar poäng och den hästägare eller ägarkonstellation som samlat ihop flest poäng när serien är slut vinner ett resepresentkort på 50.000 kronor.

"Behövs för att fortsätta sin utveckling"

– Propositionerna är inte ändrade utan det är banornas vanliga montélopp som gäller. Vi ser att fler startande montéhästar behövs för att sporten ska kunna fortsätta sin utveckling. Vi hoppas att serien kan bli en morot för hästägaren att peppa tränaren att välja monté vid några av årets starter, säger Svensk Travsports Stina Swartling. 

"Givet att haka på"

Stallströ-företaget Yesbox är sponsor till serien.
– Vi vill så klart hjälpa till och bredda travsporten och ett sätt att göra det är att ge kvinnorna större möjligheter. Då är montésporten ett bra forum. Så det var givet att haka på det här när Stina ringde och frågade oss. En liknande serie finns i Norge där vi också är med och sponsrar.

FAKTA

Poängräkningen

Serien pågår april till oktober 2018 och följer Vinnarcirkelns turné, företrädelsevis i samband med  V75-lördagarna. Poängberäkning: 30-12-8-6-4-3-2.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.