Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny seger för Derbyvinnaren

Foto: KM Foto
Winston Sisa har vunnit tolv av 17 starter i karriären. Foto: KM Foto

Winston Sisa är klar etta i den danska fyraåringskullen och idag blev det en ny storloppsseger när han vann Aalborg Stora Pris.

Publicerad:

Det blev aldrig någon dramatik i loppet, utan efter en lugn start med Winston Sisa (e. Ens Snapshot) kunde Jan Dahlgaard köra framåt på första bortre långsidan och efter 700 meter överta ledningen av White Russian (e. Pine Chip).

Efter att första halvvarvet gick på 1.13,2 kom de upp till varvet på 1.15,0 och då började Jan Dahlgaard att skruva upp tempot lite samtidigt som konkurrenterna började formera sig i andraspår efter att radat upp sig på ett pärlband under det första varvet.

Jan Dahlgaard pressade pressade aldrig sin stjärna utan han fick glida undan och vinna med en längd före White Russian och Unik Tamsen (e. Ens Snapshot ) från tredje invändigt.

– Han har haft några tuffa lopp, så idag fick han bara lov att passa sig själv. Winston Sisa kom i mål med allt mycket krafter sparade. Jag var aldrig rädd för att köra för långtsam, för jag vet att hästen är spurtstark också. Jag räknar med att nästa start blir Grand Circle 4-års Championat i Billund, sa Jan Dahlgaard efter loppet.

Förstapriset var 125.000 danska kronor, vilket gör att Winston Sisa har tjänat 1.351.000 danska kronor hittills i karriären på 17 starter. Segertiden skrevs till 1.14,3a/2.140 meter.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.