Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny seger för formstall?

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Elva segrar på 53 starter i år, efter att ha blivit proffstränare i november fjol. Rikard Lindh har, utan att få de stora rubrikerna, fått en bra start på sin proffstränarverksamhet. Idag försöker han vinna V65-lopp i Lindesberg med Prince Above.

Publicerad:

- Det är en häst som jag tror mycket på och det finns kvar att göra både balans- och utrustningsmässigt, säger Rikard.

Rikatrd gick färdigt proffstränarkursen och tog ut licensen i november ifjol. Han håller till med sina 17 hästar på träningslistan på Persosgården belägen mellan Sala och Avesta och det är ett stall med unghästprofil. 14 av de 17 hästarna är fyra år eller yngre. From Above-sonen Prince Above, som till Rikard precis vid årsskiftet efter att ha inlett karriären med seger i Visby ifjol, har hunnut bidra med två segrar och en andraplats, och de 1.15-1.16-tider han gått i dessa duger förstås bra i klassen upp till 50.000 kronor insprunget.

Idag (V65-6) är ett lopp i ST:s grundserie uppgiften och Prince Above verkar bli omgångens mest streckade häst. Han vann från dödens senast via jämnt tempo hela loppet och idag är det läge för närmaste vägen till mål - spets runt om - från innerspår. 

- Det var okört senast enligt Örjan (Kihlström som körde då, reds.anm.), säger Rikard.

Tränare Lindh anser att dagens uppgift ser mycket lämplig ut på papperet.

- Han står bra inne i loppet och har passande startspår. Känslan är att han kan öppna bra. 

De där nya växlarna som kan finnas i de inledningsvis nämnda utrustnings- och balansdetaljerna får dock anstå ett tag till.

- Vi kör som tidigare med skor och öppet huvudlag, avslutar Rikard Lindh.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.