Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny seger för Gocciadoro

Foto: Lars Jakobsson/TR BILD
Foto: Lars Jakobsson/TR BILD

Etta och tvåa på Vermo och så även på Solvalla. Atupem och Vornik du Kras bjöd på en ny duell, men den här gången blev ordningsföljden den omvända i mål.

Publicerad:

Då, i försöket i Helsingfors, vann Atupem, nu tog Vornik du Kras (e. Varenne) hem finalen. Alessandro Gocciadoro hamnade i vida spår från start, men kunde så småningom köra fyraåringen till ledningen och varva på 1.11,2.

I sista sväng ryckte det italienska ekipaget undan, men på upploppet tappade Vornik du Kras travet. Från kön närmade sig Atupem meter för meter och vid mållinjen kunde inte ögat skilja hästarna åt.

Det kunde däremot målfotot och det visade fördel Italien. Vornik du Kras fick revansch och tjänade dessutom en kvarts miljon kronor. En segercheck som näst intill dubblade hästens prissumma. Klockan i mål visade V75-omgångens tredje snabbaste segertid: 1.11,3a/2.140 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.