Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny seger för Nurmos löfte

Foto: Tommy Andersson/Kanal 75
Global Undecided tog karriärens femte seger. Foto: Tommy Andersson/Kanal 75

Timo Nurmos hade en fin onsdag på hemmabanan Solvalla. Nyförvärvet Volocity de Vie glänste i regidebuten medan fyraårige Global Undecided tog femte segern i den åttonde starten.

Publicerad:

Från början skulle det bli en spännande drabbning mellan Who's Who och Global Undecided (e. Prodigious), men den förstnämnde galopperade bort sig tidigt och Global Undecided kunde enkelt ordna sin tredje raka seger. Jorma Kontio placerade hästen perfekt i andra ytter och kunde vänta med attacken till utgången av sista sväng. Det bet riktigt bra för den fyraårige valacken och kopplade enkelt grepp in på upploppet. Global Undecided tog karriärens femte seger och han nådde mållinjen på 1.14,6a/2140 meter.
– Han blir bättre och bättre och gjorde ett fint lopp idag. Segern blev säker och jag behövde bara köra på honom sista 200 meterna, sade Jorma Kontio.

Dagens insats stod Timo Nurmos nyförvärv Volocity de Vie (e. Yankee Glide) för. Jorma Kontio körde fram i dödens 1450 meter från mål och från den positionen var den sexårige valacken helt överlägsen. Man kopplade grepp om ledaren Stronghold in på upploppet och försvann sedan undan med många längder.
– Han var bra. Vi körde framåt direkt och det blev en enkel seger. Hästen var pigg över upploppet och hade mycket kvar, sade Jorma Kontio.

Daniel Wikbergs Weekend Fun (e. Jaded) fortsätter att imponera stort. Den fyraårige valacken ordnade sin fjärde raka seger efter ett lopp i mestadels fjärde ytter. Det blev en vid sista sväng i fjärdespår, men trots det kunde man enkelt koppla greppet om loppet över upploppet. Highland Park avslutade bra som tvåa bakom vinnaren, men var utan möjlighet att blanda sig i striden. Weekend Fun vann på fina segertiden 1.12,4a/1640 meter.
– Jag har nog redan sagt allt som går att säga om den här hästen. Jag gamblade lite 500 meter kvar och gick på i fjärdespår. Jag tror inte att jag överdriver när jag säger att här har Östersund en ny Sanity. Jag hoppas och tror att han kommer tillhöra eliten om några år, sade Rikard N Skoglund.

Jan-Olov Perssons Järvsöodin (e. Järvsöfaks) fick tuffast möjliga lopp först utvändigt om ledaren Närbyflickan, men trots det visade sig den femårige hingsten sig klart starkast till slut. "JOP" lättade på tömmarna över upploppet och gav inte konkurrenterna chansen att blanda sig i segerstriden. Det här var Järvsöodis tolfte seger i karriärens 25:e start.
– Jag såg att Robert bestämt sig för att köra i ledningen, men jag försökte reglera farten i dödens och det gick bra. Han är ganska segervan den här hästen och det får han gärna återuppta, sade Jan-Olov Persson.

Daniel Olsson fick chansen på nytt bakom Daniel Redén-tränade Chapter N.Deo (e. Chapter Seven) och ekipaget ordnade andra raka segern. Hästen fick överta ledningen i utgången av första sväng, öppnade sedan första halvvarvet på 1.15,0 och varvet på behagliga 1.18,2. Konkurretenterna närmade sig den sista biten, men höll undan till karriärens femte seger i den sjätte starten.
– Hon har ruggigt fin inställning. Hästen är liten, men är stor i gången. Hästen tycker att det här är kul. Hon har många bra egenskaper, sade Daniel Olsson.

Oskar Kylin-Blom serverade Benji Dana (e. Ganymede) ett fint lopp i ryggar. Det såg ut att vara långt fram till Coffie U.N.G. när fältet svängde in på upploppet, men Benji Dana avslutade starkt till seger på 1.14,9a/2140 meter. Rikard Lindh tränar.
– Han var mycket bra. Banan är hård och jag tror att det kostar för hästarna som laddas iväg från start. Jag kände redan i värmningen att han verkligen var peppad. Han har aldrig varit såhär fin någon gång när jag kört honom så det var kul att det gick vägen, sade Oskar Kylin-Blom.

Det blev en härlig upploppsduell mellan Hagentoy och Above All Ås (e. Cash Hall), där den senare visade sig starkast till slut. Den Lars Wikström-tränade hästen fick ett fint lopp i rygg på ledaren Hagentoy av kusken Ulf Eriksson. Luckan uppenbarade sig på upploppet och Above All Ås avslutade starkt till en knapp, men säker seger. Segertiden skrevs till 1.12,1a/1640 meter.
– Det var bra tempo på loppet och vi fick en vilsam resa och luckan kom perfekt. Jag drog rycktussarna 100 meter kvar och då blev det väldigt lätt, sade Ulf Eriksson.

Många hästar hade chansen över upploppet, men starkast till slut var Hans-Owe Sundberg-tränade Largo (e. Orlando Vici) för Torbjörn Jansson. Hästen kopplade grepp mitt på upploppet och höll undan med knapp marginal före en piggt avslutande Illinois Sund.
– Han var jättebra, faktiskt. Vi hamnade långt bak och det gick väldigt sakta och därför smög jag framåt. Vi fick en bra rygg, men det kändes långt fram ett tag. Först kort före mål kände jag att det skulle gå, sade Torbjörn Jansson.

V86 – Solvalla/Bergsåker

Rätt rad: 3–12–8–5–6–7–10–9

Utdelning:
8 rätt: 62.113 kronor
7 rätt: 360 kronor
6 rätt: 46 kronor

Omsättning: 34.230.858 kronor

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.