Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny seger för Olle Rols: ”Jag är lite chockad”

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Peter Ingves. Foto: Malin Albinsson/TR Bild

Mats Rånlunds klassklättrare når nya höjder. Efter den senaste uppvisningen kan han titulera sig miljonär.

Publicerad:

Trots ett bakspår och ett slutvarv i tredjespår kunde Olle Rols (e. Ready Cash) avgöra bronsfinalen i ett nafs på upploppet. Efter att ha fått draghjälp av Pastora Bob i spåren vred Peter Ingves ut femåringen i fjärdespår och då såg han ut som en vinnare direkt.
– Jag är lite chockad själv… Olle är nog en grym häst måste man säga. Jag var glad att jag fick rygg på Johan, men det spelar väl ingen roll hur jag krånglar till det – han vinner i alla fall, sade Ingves i vinnarcirkeln.
Klockan visade upp mycket fina 1.11,9a/2140 meter när Ready Cash-sonen tog sjunde raka segern. Den betalade 250 000 kronor och nu har hästen sprungit in över 1,1 miljoner kronor.
– Det är otroligt. Det är sånt här man drömmer om när man håller på med det här. Jag vet att det var någon som sa att han skulle få problem nu när det blir snabba sommarbanor, men jag vet vilken fart han har i benen så jag var aldrig orolig, sade tränare Mats Rånlund i vinnarcirkeln. 

Stona visade styrka

V75-omgången inleddes med en riktigt maktdemonstration av Hans R Strömbergs Unique Juni (e. Uptown Yankee). Tillsammans med körande Kaj Widell kontrollerade stoet loppet utvändigt om ledande In Toto Sund. När mållinjen kom stannade klockan på 1.11,2a/1640 meter.
– Vad ska man säga? Det är en topprestation. Jag ville hålla en jämn fart som jag trodde att hon skulle klara av och hon visade sig vara absolut starkast i mål, sade Kaj Widell i vinnarcirkeln.
Unique Junis första årsseger, och första segern sedan juli, betalade 250 000 kronor. 

Ile Saint Louis (e. Credit Winner) och Jorma Kontio kunde inte försvara ledningen från start i Diamantstofinalen. Det gjorde ingenting då Kontio hittade andra utvändigt omgående. På den sista långsidan kom attacken och då hade inte ledande Keycard något svar när upploppet kom. 
– Hästen är jättefin nu, det kändes redan i provstarten. Hon vann ju förra lördagen, men hon var mycket bättre nu, sade Jorma Kontio i vinnarcirkeln. 
Med tanke på segertiden, 1.13,6/2140 meter, var det lätt att imponeras över tilläggsstartande Dealwithakiss som spurtade in som tvåa efter ett slutvarv i tredjespår. 

Femte raka

Ulf Ohlsson kunde köra sig till ledningen med Catarina Lundströms Sir Q.C. (e. Raja Mirchi). Då tog han också femte raka segern utan större dramatik, även om Ragazzo da Sopra närmade sig den sista biten. Segertiden i klass I-finalen blev 1.12,8a/2140 meter – en rekordsänkning på 0,8 sekunder
– Det är en härlig häst som är rejäl och har mycket styrka. Jag tyckte faktiskt att han kändes lite bättre i dag, sade Ulf Ohlsson i vinnarcirkeln. 

Rätt V75-rad: 4–1–1–4–1–7–11
Utdelning
7 rätt: 1 402 kr
6 rätt: 18 kr
5 rätt: Jackpott

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.