Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny seger för Perfect Spirit

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Foto: MARTIN LANGELS/ALN

Kungapokalsvinnaren vann det riviga BC-försöket.

Publicerad:

Det blev full fart i Breeders Crown-försöket för fyraåriga hingstar och valacker. Per Lennartsson höll ledningen med Hazard Boko men fick ge sig in i en rejäl körning med utvändige Hector Boko och Dennis Spangenberg. Efter körning och positionsbyten hade den sistnämnde hittat ner i rygg på Hazard Boko. Då visade klockan 1.07,7, som sedan blev 1.11,0/1000 meter.
Lucifer Lane tingades ut i andraspår och han fick bjuda rygg till Kungapokalsvinnaren Perfect Spirit (e. Andover Hall), som i sin tur hade Kriterievinnaren Villiam i sin rygg.

Trots en heroisk insats från ledningen fick Hazard Boko och Per Lennartsson nöja sig med en andraplats. För när Örjan Kihlström satte in slutstöten bakom Daniel Redéns fyraåring hade han inget svar. Perfect Spirits segertid blev fina 1.11,3a/2140 meter och förstapriset var 110 000 kronor. 
– Hästen har ju varit jättebra hela tiden och det verkar som han fortsätter med det. Han vann med huvan kvar, sade Kihlström i vinnarcirkeln.
Årsdebuterande Villiam spurtade in som trea tillsammans med Jorma Kontio och Lucifer Lane blev fyra med Johan A Nilsson.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.