Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny seger för talangen

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Global Weather fortsätter att imponera. Foto: Malin Albinsson/TR Bild

Magnus Jakobssons Global Weather höll sig i skinnet från ett snävt startspår och var sedan starkast i Copiads Silverpokal.

Publicerad:

Fyraårige Global Weather (e. S.J.'s Caviar) fortsätter att imponera. I karriärens sjätte start kom fjärde segern när han tog hem Copiads Silverpokal tillsammans med sin tränare Magnus Jakobsson i sulkyn. In på upploppet stod utgången mellan invändige Elcamino Dimanche och utvändige Global Weather, men väl där visade Magnus Jakobssons häst upp gott kunnande och stegade undan till säker seger på 1.13,9/2140 meter.
– Det här är en bra häst när han gör det han ska, men han håller på med helt andra saker emellanåt. Men när han sköter sig så är han bra. I värmningen var det ingen ordning på någonting och han bara larvade sig och galopperade. Jag tror att hästen är rätt klok och han vet om när det är allvar och när han kan leka. Jag tänkte ett tag inför loppet att det här kommer aldrig att gå, men han tog sig samman och när han gick iväg felfritt trodde jag på chans, sade Magnus Jakobsson.

Första segern sedan 2016

Björn Goop gav Jan-Olov Persson-tränade Joker C.K. (e. Bork Odin) en perfekt resa i andra utvändigt och när förstapriset på 100.000 kronor skulle delas ut stod det tidigt klart vem som skulle plocka hem segern. Björn Goop attackerade i utgången av sista sväng och Joker C.K. stegade undan till sin första seger sedan oktober 2016. Detta på segertiden 1.21,9/1660 meter.
– Det var ett jättesvårt utgångsläge, men vi hade lite tur och någon häst galopperade. Vi snirklade oss ut i andra utvändigt. Det blev ett perfekt lopp kan man säga. Ägarna är mina kompisar så jag bjöd på segergest mitt på upploppet. Det är kul att köra på hemmaplan inför mycket folk, sade Björn Goop.

Taiga Woodland på nytt

Laura Myllymaas Taiga Woodland (e. Torvald Palema) stod för en stark insats när han ledde hela vägen tillsammans med Christian Fiore. Ekipaget höll enkelt upp ledningen från innerspåret. Tempot var högt uppskruvat, första varvet gick efter 1.13,4, men Taiga Woodland hade inga som helst problem att hålla konkurrenterna ifrån sig och han kom till slut i mål på 1.12,8a/2140 meter. Hästens femte seger i den 14:e starten.
– Hästen är väldigt stark. Det var ingen fara någon gång under loppet trots att tempot var högt, sade Christian Fiore.

Laura Myllymaa:
– Han har gjort det bra i träning och jag trodde att om han skulle nå ledningen så skulle han ha bra chans. Alla hästar i stallet har väldigt bra form just nu. Det är min andra seger på V75 och det känns jättebra. Jag har hög puls.

Emmylou ledde hela vägen

Ledningen hela vägen var segermelodin även för David Persson-tränade Emmylou (e. Orlando Vici). Carl Johan Jepson körde stoet för fjärde och tillsammans har de två segrar och två andraplatser. Emmylou varvade på 1.13,7 och hade inga problem att gå undan till seger på 1.13,4a/2140 meter.
– Det är jättehäftigt. Det är en jättefin häst som vi kommit över. Vi kom till ledningen väldigt enkelt, men sedan blev hon kanske lite pigg. Hon har utvecklats mycket sedan vi började tävla henne barfota. Det har gjort mycket, sade David Persson.

Enzo Am starkast till slut

Femårige Enzo Am (e. Scarlet Knight) visade sig starkast över drygt tre kilometer. Per Nilsson gav Bengt Oltorp-tränade Enzo Am en fin resa loppet igenom och femåringen fångade enkelt in konkurrenterna till slut. Enzo Am kom i mål på 1.14,7/3160 meter och kretsen kring hästen belönades med 100.000 kronor.
– Det blev perfekt. Luckorna kom när de skulle. Det är inte alltid att det lyckas, men det gjorde det idag. Hästen klev iväg bra från start och vi fick en bra rygg att köra i. Det här är andra V75-segern för i år och jag kämpar på och försöker att ta någon mer, sade Per Nilsson.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.