Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny seger för Ulsrud Tea

Foto: Jeannie Karlsson
Ulsrud Tea, här på Solvalla, tog en ny seger på Sörlandet på lördagen. Foto: Jeannie Karlsson

Klockan visade 1.22,7 under slutrundan när Ulsrud Tea tog en överlägsen seger på Sörlandet. Stoet är – och förblir ett unikum.

Publicerad:

Elvaåringen, som inte har matchats i de tuffaste sammanhangen, är obesegrad i år. Lördagens V75-lopp ingick i stocupen och trots ett tillägg på hela 80 meter blev det alltså enkelt till slut för Ulsrud Tea.
– Det som kan ställa till det när vi står på tillägg som i dag är trafikproblem. Ulsrud Tea är min stjärna och kommer att vara det även fortsättningsvis. Hela resan med henne har varit fantastisk, sade kusken Sven-Ove Wassberg efter segern på 1.22,9/2.200 meter.

Ulsrud Tea har nu tagit 67 segrar i karriären och tjänat 5,3 miljoner norska kronor.
– Vi ska inte till Klosterskogen i påsk, men siktar på Jacob Meyers pokallopp på Bjerke den 14 april. Dit ska även Lannem Silje, det kan bli en rolig kamp, sade tränaren Ove-Kenneth Karlsen.

Frågan är dock om tungviktsmötet blir av. Senare på kvällen berättade Lannem Siljes ägare och tränare, Ola M Skrugstad, för TGN att stjärnstoet fått problem med höger bakben.
– Jag vill inte riskera någonting och det blir ingen start på Klosterskogen i påsk. I stället blir det en tur till veterinären Lise Westergren på måndag, säger Skrugstad till TGN.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.