Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny sheriff i stan...

Foto: HANOLD/ALN
Sheriff Bi ordnade sin fjärde raka seger för Tobias Modig. Foto: HANOLD/ALN

Det är en ny sheriff i stan - eller åtminstone hos Örebrotränaren Louise Granstedt. Han har nu fyra raka segrar.

Publicerad:

Louise Granstedt-tränade Sheriff Bi (e. Toss Out) ordnade fjärde segern i följd i ett lopp som avverkades efter 1.11,5 första varvet. ”Sheriffen” satt som första häst i andraspår en bit ner, men var klart starkast över upploppet på fina tiden 1.12,8a/1.640 meter.
– Han är riktigt bra. Vi har haft mycket infektioner och så i stallet, men nu börjar det lösa sig. Hästen gjorde det själv och blev väldigt pigg när jag ryckte huvan, sade Tobias Modig och fick hjälp av Louise:
– Sheriff Bi är mer redo nu. Han har vuxit i sin kropp och orkar med sig själv på ett bättre sätt. Nu kikar vi på ett lopp på Solvalla i slutet av månaden.

Ulf Ohlsson bestämde första varvet efter 1.17,0 med favoriten Tenzing. Men i dödspostionen tryckte Peter G Norman på rejält sista 600 och över upploppet gick Island Life (e. Pine Chip) bara ifrån de övriga.
– Jag tänkte ta en lugn start, vilket dock inte gick eftersom hästen var så väldigt laddad. Så vi drog Svarte Petter, men han var bättre än väntat, även om skor inte alls är optimalt, sade Peter G Norman, som även tog hem det avslutande comebackloppet från dödens med egentränade Hot Armani Stursk (e. Campbell Hall).

Svante Båth-tränade Västerbo Loveboat (e. Love You) hade elva raka starter utan seger, men de flesta i tuff V75-konkurrens. Den här gången fick Ulf Ohlsson bestämma efter beskedliga 1.16,8 första varvet och vann då säkert före en positiv Order To Fly.
– Jag var lite orolig för starten, men Västerbo Loveboat öppnade snabbt. Han kändes fin men var väl också lite skyldig att vinna som loppet blev kört, kommenterade Ulf Ohlsson.

Sjuåriga stoet Ladyofthelake (e. Offshore Dream) var tillbaka som en vinnare trots tillägg (fjärde ytter).
– Hon lever på sin styrka, men vill verkligen vinna och har ett hjärta av guld, kommenterade Pierre Nyström, som tog första segern med ”sin dam” sedan i juli månad.
För drygt ett år sedan segrade hon inom V75 på Bergsåker.

Susanne Jansson-tränade treåringen Catch My Love (e. Symphonic Hanover) tog över spets 900 kvar för Tobias J Gustafsson och det räckte sedan hela vägen mot äldre hästar.
– Jag har kört henne tre gånger och blivit imponerad vid samtliga tillfällen. Hon fick bekänna färg, men var bra, summerade Tobias.

Femåriga stoet Luna Nera Doc (e. Zerberus) avslutade V64-omgången för Håkan B Svensson efter en spårsnål resa i fjärde/tredje par invändigt.
– Det är en sådan här sort som blir bättre och bättre och kanske även kan fungera i tuffare sammanhang än så här framöver, kommenterade Håkan.

Mattias Djuse satt som femma-fyra på innerspår bakom treårige debutanten Jewel Zon (e. Love You) i ett E3 Bonus-lopp. Hästen, som kostade 120.000 kronor på Kriterieauktionen, avgjorde säkert mot ledande On Track Orange sista 50.
– Hon gick ett rejält slutvarv och har bra driv i steget, berömde Mattias, som kunde notera segertiden till 1.20,0/2.140 meter.
Förstapriset var 35.000 kronor. Jewel Zons mormorsmor Armbro Lantern har bland annat lämnat avelshingsten Smoke'n Lantern (e. Pine Chip).

I Amatörserien låg Caipirinha Razz på stenhårt i spets, åtskilliga längder för övriga fältet. Det höll nästa ändå, men den allra sista biten lyckades vinnarhålets Global Taxevation (e. Dream Vacation), tränad av Erik Svensson, få nosen först efter fritt på innerspår för Jeanette Holmskov.

I det inledande loppet tog Cilantro (e. Andover Andover) över ledningen 600 kvar och var sedan överlägsen i sin andra start i livet för Kent P Gustavsson.

V64-raden:

1-7-8-5-6-9

6 rätt: 618 kr
5 rätt: 9 kr
4 rätt: jackpot

Omsättning: 7.398.071 kr
Antal system: 223.550 st

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.