Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny show från Tekno Odin

Foto: ADAM STRÖM/STALLTZ.SE
Tekno Odin tog sin sjunde raka seger. Foto: ADAM STRÖM/STALLTZ.SE

Det finns ingen som kan stoppa Tekno Odin för dagen. I ett V75-lopp på norska Biri var han helt överlägsen sina motståndare och passerade tio miljoner norska kronor insprunget.

Publicerad:

Åttaårige Tekno Odin (e. Moe Odin) har aldrig varit bättre. Under lördagen kom den sjunde raka segern i ett V75-lopp på norska Biri. Landsmannen Teddy Gutten Stöen (e. Horgen Toe) tog över tät efter ett drygt varv och öppnade det samma efter 1.27,8. Teddy Gutten Stöen försökte verkligen att bjuda upp till kamp och ledaren med Tekno Odin utvändigt om sig gick undan i en överlägsen ledning ned till tredje hästen.

In i slutsvängen var det dock inget snack om saken. Öystein Tjomsland lade in en ytterligare växel i mitten av sista sväng och Tekno Odin dundrade iväg till en väldigt klar seger.
– Den här hästen har en enastående vilja. Jag kände att jag hade en lite mer speedig häst halvvarvet kvar, men Teddy Gutten Stöen svarade bra in i svängen. Nu kommer min häst att starta i finalen av Dubbelcupen i Gävle i slutet av nomvember och sedan är planen att avsluta säsongen på Forus den 5 december, säger Öystein Tjomsland.

I och med segern passerade Tekno Odin tio miljoner norska kronor insprunget. Han vann lördagens lopp på 1.23,6/2.640 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.