Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny skalp för Staro Ivy League – trippelt svenskt på pallen

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Staro Ivy League tog andra raka på fransk mark under lördagskvällen. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Coupe d'Europe des Amateurs på Vincennes blev en ren svenskuppgörelse. Staro Ivy League vann från ledningen före Final Oak och Panoramic medan Niclas Benzon återfanns på femteplatsen med Brume de Lunes.

Publicerad:

Det internationella amatörloppet med kuskar från hela Europa blev en rätt sömnig historia, men vad gjorde det med trippelt svenskt på pallen...

Loppet över 2100 meter avgjordes på Vincennes lilla bana och Leonardo Vastano körde till med Staro Ivy League från spår åtta och tog hand om ledningen efter en bit före Final Oak och Panoramic. Loppets favorit, Da Vinci B.R. galopperade däremot bort sig direkt. 

Niclas Benzon, som försvarades Sveriges färger bland kuskarna, hittade femte utvändigt med Brume de Lunes från bakspåret. Där framme hände ingenting, Staro Ivy League tilläts öppna första 1100 på 1.17,3, men Benzon hade ingen möjlighet att ta initiativ då Bellagio låg som en bromskloss i tredjespår.

Nej, det skulle handla om täthästarna och in mot upploppet fick både Final Oak och Panoramic fritt bakom ledaren. Men Staro Ivy League (e. Make it Happen) gjorde sitt jobb och höll undan för drivning med en längd på tiden 1.16,1a/2100 meter. Peter Untersteiners åttaåring har nu två raka segrar i Frankrike och dagens triumf var värd 6.300 euro.

Solvallamatören Mikael Stärling fick se sin stjärna Final Oak (e. Make it Happen) spurta bra till andraplatsen med Kassandra Fresnau. Tiden i mål blev 1.16,2a/2100 meter och belöningen var 3.500 euro.

Svenskfödde Panoramic, i träning hos holländaren Henk A.J.Grift, var trea på 1.16,2. Piet van Pollaert skötte tömföringen.

Benzon stod för en bra styrning bakom Brume de Lunes som efter en snäll resa i andraspår spurtade hem en femteplats. Efteråt var Årjängskusken nöjd.
– Det blev lite kalabalik i sista sväng. Det är jättehärligt att köra här på Vincennes. Det känns som att man kör i 1.25-tempo, men så går det 1.12 en bit i stället. Det är väldigt härligt. Vi hamnade lite för långt bak, men hästen gjorde det jättebra. Utan strulet i sista sväng hade vi nog varit bland de tre, det tror jag, säger Niclas Benzon till Travronden.

Prix d'Amérique stundar och Niclas Benzon tror att ett sto tar hem storloppet den här gången.
– Belina Josselyn tror jag vinner. Hon såg ruskigt fin ut senast.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.