Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny start i Elitloppet?

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Elian Web och Jorma Kontio imponerade i guldfinalen. Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Han var med i Elitloppet redan 2017. Finske Elian Web är ännu bättre nu – det visade han vid guldfinalsegern på Solvalla.

Publicerad:

Mycket var förstås vunnit i guldfinalen (V75-3) när Jorma Kontio kunde hålla ledningen med Katja Melko-tränade Elian Web (e. Like A Prayer). Det var Disco Volante som utmanade första biten och sedan blev het på utsidan. Första 500 avverkades efter 1.10,8 och varvet på 1.12,6. Över upploppet satt Kontio ändå mest bara och finåkte.
– Han var jättefin och har bra form. Elian Web är redo att möta de allra bästa hästarna, sade Jorma Kontio.
Segertiden skrevs till 1.12,5a/2140 meter.

För tre år sedan deltog Elian Web i Elitloppet, där han blev utslagen i försöket. Känslan är att det kan gå bättre det här året.

Jormo Kontio fortsatte av bara farten genom att även ta hem Diamantstoets final (V75-4). Med osäkra Aura S.L. (e. Love You) klarade han starten och körde sig sedan tidigt till spets. Det stod och vägde lite när Rapide Cash attackerade, men Aura S.L. visade fin löpskalle till slut.
– Jag fokuserade mig på att klara iväg henne felfritt. Jag har sett henne mycket och det är en stark och rejäl häst, sade Kontio.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.