Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny storseger för Darling Mearas: "Fantastisk häst"

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Darling Mearas och Stefan Persson. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Som treåring vann Darling Mearas Svenskt Travoaks på Solvalla. Knappt två år senare kom nästa storseger på huvudstadsbanan när hon plockade hem EM för ston tillsammans med Stefan Persson.
– Det är en fantastisk häst, säger han.

Publicerad:

Seger i Svenskt Travoaks. Tvåa i Stochampionatet. Nu kan Stefan Perssons Darling Mearas (e. Cantab Hall) också titulera sig som vinnare av EM för ston. Detta sedan hon förtjänstfullt plockat ned ledande Trendy O.K. över Solvallas upplopp efter ett lopp i rygg på denne.
– Man blir så jäkla glad. Allting stämde och loppet blev kört precis så som vi hoppades på. Hon öppnade jättebra och sedan kom Gocciadoro tidigt. Jag hade på känn att han skulle hålla god fart i ledningen så jag tänkte att det skulle vara bäst att hålla rygg på den, säger Stefan Persson.

Segern för Darling Mearas gick upp till 900.000 kronor som nu tjänat drygt sex miljoner kronor på sina 22 starter. Segertiden skrevs till 1.11,4a/2140 meter.
– Hon har bara gjort drygt 20 starter, men presterar ändå på det här viset. Det är en fantastisk häst, säger Stefan Persson.

Under tisdagen debuterade tyske Laskari (e. Tschagga) för Timo Nurmos och han gjorde det på absolut bästa sätt. Femårigen stack direkt till ledningen tillsammans med Jorma Kontio och efter att ha varvat på 1.11,6 dundrade han i mål på 1.10,9a/1640 meter med till synes en hel del krafter kvar.
– Hästen har tränat bra inför det här och Timo lät optimistisk på förhand. Han kommer säkerligen att tjäna fina pengar framöver. Jag lät honom springa på sista 200 meterna, säger Jorma Kontio.

Ulf Ohlsson stack till ledningen per omgående med Reijo Liljendahls Mrs Lindy (e. Cantab Hall). Peter Untersteiner körde tidigt fram med egentränade Happy Steel först utvändigt om ledaren för att syna denne och Örjan Kihlström avancerade via tredjespår 1300 meter från mål, men blev hängandes. Över upploppet var det Mrs Lindy och Happy Steel som gjorde upp, men det stod tidigt klart att ledaren skulle plocka hem karriärens femte seger.
– Hon övertygade mycket. Hästen var stark och rejäl. Det var hennes tur att få vinna den här gången, säger Ulf Ohlsson.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.