Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny storseger till Untersteiner

Foto: URBAN KIHLMAN/ALN
Poet Broline fick segerdefilera efter E3-finalen på Färjestad. Foto: URBAN KIHLMAN/ALN

Det var spets som gällde när E3-finalerna avgjordes. Även hingstarnas avdelning gick till en spetshäst då Peter Untersteiner ledde varje meter av loppet med Poet Broline och liksom i stonas avdelning blev det ett nytt svenskt rekord i loppet.

Publicerad:

Poet Broline var snabbast ut bakom bilen och när Mellby Demon galopperade in i första sväng var spetsstriden avgjord och även en stor del av loppet. Peter Untersteiner fick dämpa lite och kom upp till varvet på 1.12,9, vilket normalt skulle ha ansetts som ett snabbt inledningsvarv, men Färjestads bana var självspringande idag. På upploppet stack Quite East U.S-sonen undan till säker seger på nya svenska rekordet 1.12,4a/2.140 meter. Det var en förbättring av Zola Bokos svenska rekord med tre tiondelar.

– På pappret hade vi en häst som hade potential att vinna, men det är så mycket som kan strula på vägen. Jag fick köra för spö då jag ville till ledningen och han lugnade aldrig ner sig helt, men jag behövde inte heller köra på honom, sa Peter Untersteiner efter loppet.

Sucre fick chansen från rygg på ledaren, men kunde aldrig utmana och Heavy Sound blev trea efter att attackerat från andra utvändigt och såg segerfarlig ut en bit i sista sväng, men han stumnade lite sista 100 meterna.

Det var Poet Brolines tredje raka seger sedan han kom till Peter Untersteiner i slutet av april från Carlos Söderström.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.