Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny storseger för Uggla I Mossen

Foto: Berth Brandell/ALN
Foto: Berth Brandell/ALN

Jan-Olov Perssons treåriga sto Uggla I Mossen bollade med konkurrenterna i Norskt Travkriterium för kallblodiga ston.

Publicerad:

På förhand skulle det handla om Uggla I Mossen (e. Järvsöfaks) och norska Möller Jerka (e. Mörtveld Jerkeld), men det hela slutade med en uppvisning. Tillsammans med Örjan Kihlström i sulkyn gick Uggla I Mossen fram utvändigt om ledaren Möller Jerka efter 500 meter och tryckte upp tempot. Fältet varvade loppet på 1.26,5 och med 500 meter kvar till mål tog Uggla I Mossen hand om kommandot och gick från till en överlägsen seger.
– Det är alltid tufft motstånd i de här loppen och hon fick göra allt jobb själv, men gick en riktigt bra tid. Hon är riktigt bra. Hon är stark och har ett väldigt fint löphuvud, sade Örjan Kihlström i segerintervjun efter loppet.

Jan-Olov Persson är tränare till Uggla I Mossen:
– Det var fantastiskt skönt. Det är spänt inför sådana här lopp men Örjan och "Ugglan" skötte det på bästa vis. Hon är gott tränad.

Uggla I Mossen segrade på 1.26,9a/2.100 meter. Segern var värd 250.000 NOK.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.