Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny succé för Hultqvist – Selmer I.H. till final

Foto: Lena Emmoth
Mika Forss (vänster) lotsade Ingemar Hultqvists Selmer I.H. till seger i Breeders Crown-uttagningen på Solvalla. Till höger Hultqvists lärling Samu Sundqvist. Foto: Lena Emmoth

STOCKHOLM. Ingemar Hultqvists 2017 blir bara bättre och bättre. Treårige Selmer I.H. ser inte ut att förta sig det minsta, ändå blev det seger i ett av försöken till Breeders Crown-final.

Publicerad:

Amatörtränare Ingemar Hultqvists år har varit minst sagt fantastiskt. Med sex starthästar har stallets resultat förbättrats avsevärt jämfört med tidigare år.

Under söndagen kom årets 27:e och 28:e seger, i Breeders Crown-uttagningarna. Love You-sonen Selmer I.H. är treåringen som imponerat stort från dag ett. Efter att ha tävlat starkt i norra Sverige tidigare i år, var det nu dags att sätta även de mer namnkunniga konkurrenterna på plats – och som han gjorde det. Tillsammans med Mika Forss sändes hästen till dödens och därifrån krossade han ledande Da Pepperboy. Sista biten såg det närmast ut som att den finske kusken bara finåkte. Segertiden blev nya rekordet 1.13,1a/2140 meter.

– Vi har hela tiden trott att han varit riktigt bra, men än så länge har han inte behövt använda hela sin kapacitet. Det tyckte jag i och för sig inte att han behövde i dag heller, om jag ska vara helt ärlig. Om det behövs i Eskilstuna får vi se, men vi kan i alla fall säga att hästen har kapacitet som ser ut att kunna räcka i finalen. Han är så stark och rejäl, fin inställning till sitt jobb har han också, så det finns bara positivt att säga om Selmer, sade Mika Forss.

I stallet är det Malin Viklund och Samu Sundqvist som sköter ruljangsen. Den senare var mycket nöjd stallets talang.
– Vi fick den effekt som vi sökte, nu när vi körde barfota runt om. Året har varit riktigt starkt, det har gått bra och det innebär väl att vi gör någonting rätt, sade Sundqvist som senare fick se en annan av stallets hästar, fyraåriga Eva I.H., ta sig till final.

Ingen hade en suck

Per Lennartsson ser ut att ha hittat helt rätt med Hazard Boko. Efter att ha slutat fyra i korta E3-finalen på Romme tidigare i somras, och tvåa i EM för treåringar i slutet av september, är det dags för en fullträff. I söndagens uttagningslopp tog han hand om ledningen och därifrån var det ingen som hade någon suck. Inte ens Coin Perdu, som imponerat så stort. Denne galopperade för övrigt kort före mål, med finalplats på gaffeln.

– Min häst var riktigt fin i dag, pigg och glad. Han kommer mer och mer. Det ska bli spännande och se vad han kan uträtta i finalen på hemmaplan, sade Lennartsson efter triumfen på 1.13,1a/2140 meter.

Tredje storloppsfinalen för Lucifer Lane

Örebrotravets stolthet, ja det får han nästan kallas, Lucifer Lane. Ägd och uppfödd av Christine Larsson, tränad av hennes sambo Thomas L Nilsson, och körd av hans son Johan, är det en riktig familjehäst. Nu kvalade han in till en tredje storloppsfinal, tidigare har han varit med i både långa och korta E3.

– Det här är helt sjukt, vilken häst vi har. Han är så duktig på alla sätt och vis, sade Christine Larsson och körande Johan var inte sen med att hålla med:

– Hästen är rejäl, men i dag var han lite piggare än vanligt. Över upploppet kändes det däremot bra.

Det var hästens nionde seger i 16:e starten. I och med segern i försöket klev han också över en miljon kronor intjänat.

Favoriten kvalade inte in

Trots att favoriten på förhand, Coin Perdu, inte kvalade in till final, kan Svante Båth konstatera att han ändå är den tränare som har flest deltagare. 

Tre stycken närmare bestämt, Global Un Poco, Capitol Hill och Global Unspoked.

FAKTA

Breeders Crown final treåriga hingstar och valacker.

2140 meter autostart. Förstapris 800 000 kr.

Häst – Tränare

1 Hazard Boko – Per Lennartsson
2 Lucifer Lane – Thomas L Nilsson
 3 Selmer I.H. – Ingemar Hultqvist
 4 Vainqueur R.P. – Frode Hamre
 5 Husse Boko – Joakim Lövgren
 6 Eurythmic Sisu – Petri Salmela
 7 Capitol Hill – Svante Båth
 8 Global Unspoked – Svante Båth
 9 Free to Party – Timo Nurmos
10 Exquisite Sisu – Per Nordström
11 Global Un Poco – Svante Båth
12 Weekend Fun – Daniel Wikberg

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.