Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny titel för Diamondwind: ”Vi fick ge järnet”

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Foto: Maria Holmén/TR Bild

Peter Untersteiners treåring satte de danska kullkamraterna på plats igen. 

Publicerad:

Under fredagen avgjordes Grand Circle 3 års Championat i danska Odense. Med i startlistan fanns Peter Untersteiners danska kriterievinnare Diamondwind. Tillsammans med tränaren gick hästen också ut som storfavorit när förstapriset på 170 000 danska kronor skulle delas ut. Och redan efter ett par hundra meter såg det bra ut. Då hade Diamondwind försvarat innerspåret i en bekväm öppning som klockandes till 1.14/500 meter. Dessutom hade värsta utmanaren Dontpaytheferryman galopperat från start.
Efter en inledande kilometer på 1.16,9 blev det en ren upploppsduell mellan ledaren och dödenstravande Donatello Garbo, som tränas av Lindhart Jensen och som kördes av Rene Kjaer. Mitt på upploppet var det stenhårt, men till slut kunde Daimondwind återta kommandot och vinna säkert.
– Han fick kämpa, för Garbohästen gick strålande också. Det blev strid, sade Peter Untersteiner i vinnarcirkeln.

Slut för i år

Diamondwind har startat en del i Sverige, men karriärens tre segrar har kommit på dansk mark.
– Det var tacksamt att jag fick bestämma där framme. Han var väldigt avslappnad och fin i ledningen. Nu får det räcka för i år. Vi ska njuta av detta hela vintern, så kommer vi igen nästa år.
Segertiden blev 1.15,3/2140 meter och bakom toppduon spurtade Gordon Dahl-tränade Dumbo in som trea efter ett lopp i rygg på vinnaren tillsammans med körande Jeppe Juel. Noterbart är att både ettan och tvåan i mål är efter Wishing Stone. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.