Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny triumf för Makethemark

Foto: Ola Westerberg/ALN
Segerstaplaren Makethemark vann igen. Foto: Ola Westerberg/ALN

Petri Salmelas segerstaplare Makethemark vann igen. Ulf Ohlsson hittade ut från innerspåret i sista sväng och kördes sedan till spets. Väl därifrån kunde fyraåringen ta karriärens 16:e seger.

Publicerad:

Innerspåret höll på att bli en fälla för Makethemark (e. Maharajah), men Ulf Ohlsson hittade ut i första sväng och kunde överta spets efter drygt 500 meter. Hästen utmanades hela vägen av Algot Zonett, men den senare galopperade i sista sväng och då blev segern smått överlägsen för Makethemark.
– Det är klart att man gillar den här hästen. Han gör det mesta rätt varje gång. Det var inga oschysstheter u första sväng utan det löste sig bra för vår del. Hästen kändes jättefin. Banan är kanon och då trivs den här hästen som bäst, sade Ulf Ohlsson efter segern.

Tränaren Petri Salmela var av förståeliga skäl också nöjd.
– Han var fin och det är klart jag är stolt över att få fram en sådan här häst i stallet. Det är inte varje år det händer. Min andra häst i loppet (Dragondamour Sisu) spurtade sylvasst till andraplatsen och det kändes så klart också riktigt bra, sade han.

Makethemark kom i mål på 1.13,4a/2.140 meter och tjänade 50.000 kronor. Går allt enligt plan är tanken att hästen härnäst startar i Fyraåringseliten på Bjerke under Oslo Grand Prix-helgen

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.