Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny unghästserie på Solvalla

Foto: Martin Langels/ALN
Foto: Martin Langels/ALN

Totalt 9,6 miljoner kommer att delas ut i prispengar under fem års tid. I dag presenterades en helt ny unghästserie för tre- och fyraårigar.

Publicerad:

16 lopp om året fördelat på fyra tävlingsdagar innehållande fyra lopp vardera. Så ser Solvallas nya unghästserie ut. Förstapriset kommer alltid att vara 300.000 kronor och loppen körs enligt indelningen treåriga hingstar och valacker, treåriga ston, fyraåriga hingstar och valacker och fyraåriga ston som alltså kör varsitt lopp vid varje tävlingstillfälle. Samtliga tävlingsdagar kommer att ligga under den första halvan av året.  

Nyheten presenterades under dagens paneldebatt i Årjäng och bakom initiativet står Margareta Walenius-Kleberg, Menhammar Stuteri, Solvalla och Svensk Travsport.
– Det blir fler och fler tvååringar som kommer ut och därför är det kul att de får gå ut och tävla om de här pengarna redan året efter. Sedan gör det ju ingenting om det är någon av våra egna uppfödningar som går och vinner, sade Walenius-Kleberg när nyheten presenterades i Årjäng. 
På Svensk Travsports hemsida utalar sig Johan Lindberg så här: 
– Det här blir ju som det franska semiclassique-systemet, årgångslopp i olika divisioner för båda könen med rejäla prispengar utan insatser från hästägarna, vilket verkligen tilltalar. Initiativet av Margareta Wallenius-Kleberg är fantastiskt, men även Stefan Holmgren har varit drivande idégivare i projektet för att få alla pusselbitar på plats, säger Johan Lindberg, generalsekreterare för Svensk Travsport.
– Margaretas tidiga unghästserie bidrar med helt nya pengar som inte påverkar den tidigare bestämda ökningen av pengar till sporten, säger Lindberg. 
Unghästsatsningen på Solvalla riktar sig till svenskfödda hästar. 
ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.