Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ny uppvisning av ”Doctorn”

Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD
Mathias Andersson och Doctor Doxey Zenz utklassade konkurrenterna i silverförsöket. Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD

Motstånd saknades inte, men Mathias Anderson och Doctor Doxey Zenz krossade allt motstånd i silverförsöket (V75-7).
– Med 80 procents säkerhet väntar nu Frankrike. Det ska bli riktigt roligt, sade Andersson.

Publicerad:

Efter lite strul inledningsvis kunde Mathias Andersson tidigt köra till spets bakom Doctor Doxey Zenz (e. Donato Hanover). Väl där framme blev det samma segertaktik som senast i ett lite enklare sällskap på Solvalla – full fart hela vägen. Första varvet gick efter 1.11,9.
– Det var väldigt rörigt i början och inte långt ifrån att jag och Oskar J Andersson krokat ihop. Men det löste sig bra sedan och när man väl laddat med den här hästen är det bättre att låta honom trava på istället för att plocka upp honom, berättade Mathias Andersson, som trots det höga tempot vann väldigt enkelt på starka 1.12,8a/2140 meter.

Hagmyrentränare var väldigt nöjd både med hur loppet blev kört och prestationen.
– Han sprang dock och rullade lite, varför jag också ville hålla ett jämnt och högt tempo. Med 750 kvar till mål rumplade hästen också till lite. Det är dock en väldig kapacitet i Doctor Doxey Zenz och nu lutar det som sagt åt Frankrike. Jag tror att Vincennes ska passa honom perfekt och det finns flera valmöjligheter där. Det känns väldigt roligt att prova om det nu blir så.

Andersson betonade dock att inget ännu är spikat.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.